Daarnaast bekijkt 16 procent van de maatschappijen de aanvraag voor autoverzekering van een oudere individueel en 51 procent accepteert ouderen boven de 65 wel.

Verzekeraars weigeren niet alleen ouderen, ze rekenen ook een hogere premie voor de autoverzekering. Bij 57 procent van de verzekeraars gaat de premie omhoog nadat een bepaalde leeftijd is bereikt. Deze leeftijdgrens wisselt per verzekeraar. Bij 43 procent van de onderzochte verzekeraars blijft de premie hetzelfde, ook wanneer de verzekerde ouder dan 65 jaar is.

Van de 37 onderzochte autoverzekeraars hanteren zes verzekeraars (ABN AMRO, Bruns ten Brink, Delta Lloyd, OHRA, Inshared en ZLM) geen leeftijdsgrens voor acceptatie en betalen ouderen geen hogere premie. "Onder autoverzekeraars is er een trend dat zij steeds minder vaak ouderen weigeren", aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl. "Maar daar tegenover staat dat ze hogere premies vragen. Dit past in een bredere trend waarbij verzekeraars steeds specifieker hun premies bepalen. Zo wordt de premie steeds verfijnder gebaseerd op postcode en leeftijd van de bestuurder."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding