Derde van autoverzekeraars weigert senioren

Ouderen worden nog steeds niet door alle autoverzekeraars geaccepteerd. Uit onderzoek van Verzekeringssite.nl blijkt dat 33 procent van de autoverzekeraars senioren door hun leeftijd niet accepteert.

Daarnaast bekijkt 16 procent van de maatschappijen de aanvraag voor autoverzekering van een oudere individueel en 51 procent accepteert ouderen boven de 65 wel.

Verzekeraars weigeren niet alleen ouderen, ze rekenen ook een hogere premie voor de autoverzekering. Bij 57 procent van de verzekeraars gaat de premie omhoog nadat een bepaalde leeftijd is bereikt. Deze leeftijdgrens wisselt per verzekeraar. Bij 43 procent van de onderzochte verzekeraars blijft de premie hetzelfde, ook wanneer de verzekerde ouder dan 65 jaar is.

Van de 37 onderzochte autoverzekeraars hanteren zes verzekeraars (ABN AMRO, Bruns ten Brink, Delta Lloyd, OHRA, Inshared en ZLM) geen leeftijdsgrens voor acceptatie en betalen ouderen geen hogere premie. "Onder autoverzekeraars is er een trend dat zij steeds minder vaak ouderen weigeren", aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl. "Maar daar tegenover staat dat ze hogere premies vragen. Dit past in een bredere trend waarbij verzekeraars steeds specifieker hun premies bepalen. Zo wordt de premie steeds verfijnder gebaseerd op postcode en leeftijd van de bestuurder."

Reacties

Hebben mijn grootouders ook gehad. Eerst bij ABN niet welkom (terwijl alle andere verzekeringen daar wel waren ondergebracht), toen naar ANWB gegaan en flink betalen. ABN heeft zich bedacht en nu zijn ze op hun 82e wel weer welkom…

Geplaatst door: Jan op
Derde van autoverzekeraars weigert senioren - Automobielmanagement.nl

Derde van autoverzekeraars weigert senioren

Ouderen worden nog steeds niet door alle autoverzekeraars geaccepteerd. Uit onderzoek van Verzekeringssite.nl blijkt dat 33 procent van de autoverzekeraars senioren door hun leeftijd niet accepteert.

Daarnaast bekijkt 16 procent van de maatschappijen de aanvraag voor autoverzekering van een oudere individueel en 51 procent accepteert ouderen boven de 65 wel.

Verzekeraars weigeren niet alleen ouderen, ze rekenen ook een hogere premie voor de autoverzekering. Bij 57 procent van de verzekeraars gaat de premie omhoog nadat een bepaalde leeftijd is bereikt. Deze leeftijdgrens wisselt per verzekeraar. Bij 43 procent van de onderzochte verzekeraars blijft de premie hetzelfde, ook wanneer de verzekerde ouder dan 65 jaar is.

Van de 37 onderzochte autoverzekeraars hanteren zes verzekeraars (ABN AMRO, Bruns ten Brink, Delta Lloyd, OHRA, Inshared en ZLM) geen leeftijdsgrens voor acceptatie en betalen ouderen geen hogere premie. "Onder autoverzekeraars is er een trend dat zij steeds minder vaak ouderen weigeren", aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl. "Maar daar tegenover staat dat ze hogere premies vragen. Dit past in een bredere trend waarbij verzekeraars steeds specifieker hun premies bepalen. Zo wordt de premie steeds verfijnder gebaseerd op postcode en leeftijd van de bestuurder."

Reacties

Hebben mijn grootouders ook gehad. Eerst bij ABN niet welkom (terwijl alle andere verzekeringen daar wel waren ondergebracht), toen naar ANWB gegaan en flink betalen. ABN heeft zich bedacht en nu zijn ze op hun 82e wel weer welkom…

Geplaatst door: Jan op