Plaats van handeling is het prachtige kasteeltje met bijhorende tuinen ‘Schloss Dyck’ in Jüchen in het Rijn-district Neuss/Düsseldorf, even over de Duitse grens op een steenworp afstand van Düsseldorf.

De Classic Days hebben (nog) niet het aura van het "Festival of Speed" wat op het Engelse Goodwood gehouden wordt maar qua organisatie en locatie heeft het er alle schijn van.  Zo gaat het hele spektakel door rond het "Schloss Dyck" en wordt er tussen strobalen een klein autoparcours aangelegd waar de sterren van weleer kunnen schitteren. Op de velden rondom het kasteel kunnen bezoekers en autoclubs terecht voor het parkeren van hun klassieke voertuig. In totaal zullen er zo’n 7.000 klassieke auto’s te zien zijn, waar onder dit jaar enkele zeer bijzondere modellen van Mercedes-Benz. Dit automerk heeft zich als officieel hoofdsponsor verbonden aan de Classic Days. Men toont tijdens het evenement een serie originele S-Klasse-modellen uit diverse generaties die door prominente namen uit de autosportwereld aan het publiek gepresenteerd worden.

De geselecteerde exemplaren uit de collectie van Mercedes-Benz Classic schetsen een beeld van de rijke historie van de S-Klasse en benadrukken zijn racesuccessen. Tot de modellen die in het ‘driver’s paddock’ te bewonderen zijn, behoren bijvoorbeeld de Mercedes-Benz 220 (W 180), die in 1956 aan de Mille Miglia deelnam. De geschiedenis van de rally’s en lange-afstandsraces gedurende de jaren ’60 wordt tot uiting gebracht door een rallyuitvoering van de Mercedes-Benz 300 SE (W 112). De beroemde Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 die in 1971 tijdens de 24-uurs race op Spa in België een klasseoverwinning en een tweede plaats algemeen boekte zal aanstaand weekend eveneens acte de présènce geven.

De Schloss Dyck Classic Days worden dit jaar van 2 t/m 4 augustus gehouden. Meer info via de website. Onderstaand een filmpje die goed de sfeer van het evenement weergeeft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding