Ford compenseert klanten C-Max Hybrid

Ford stuurt Amerikaanse kopers van het model C-Max Hybrid deze maand een cheque van 550 dollar (412 euro) omdat de MPV minder zuinig is dan aanvankelijk werd gedacht.

Het gemiddelde brandstofverbruik bleek niet 5 liter maar 5,5 liter per 100 kilometer te zijn. De Amerikaanse autofabrikant besloot uit eigen beweging tot de compensatie na klachten van klanten. Het is onbekend hoeveel Ford in totaal kwijt is. De na General Motors grootste autofabrikant van de Verenigde Staten heeft op dit gebied een reputatie te verliezen. Ford prijst zijn hybride auto’s in advertenties aan als bijzonder zuinig en zet sterk in op alternatieve aandrijving. De C-Max Hybrid wordt hier niet verkocht, maar de via het stopcontact oplaadbare uitvoering komt begin volgend jaar wel onze kant op.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford compenseert klanten C-Max Hybrid - Automobielmanagement.nl

Ford compenseert klanten C-Max Hybrid

Ford stuurt Amerikaanse kopers van het model C-Max Hybrid deze maand een cheque van 550 dollar (412 euro) omdat de MPV minder zuinig is dan aanvankelijk werd gedacht.

Het gemiddelde brandstofverbruik bleek niet 5 liter maar 5,5 liter per 100 kilometer te zijn. De Amerikaanse autofabrikant besloot uit eigen beweging tot de compensatie na klachten van klanten. Het is onbekend hoeveel Ford in totaal kwijt is. De na General Motors grootste autofabrikant van de Verenigde Staten heeft op dit gebied een reputatie te verliezen. Ford prijst zijn hybride auto’s in advertenties aan als bijzonder zuinig en zet sterk in op alternatieve aandrijving. De C-Max Hybrid wordt hier niet verkocht, maar de via het stopcontact oplaadbare uitvoering komt begin volgend jaar wel onze kant op.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding