Vrouwen scoren meer boetes

Vrouwen met een lease-auto worden vaker bekeurd voor te hard rijden dan mannen met een lease-auto. Dat blijkt uit een analyse van Athlon Car Lease van de boetes van 120 duizend auto’s.

Uit de analyse bleek dat vrouwen omgerekend per kilometer dertig procent meer boetes krijgen dan mannen. Mannen scoren wel hogere snelheidsboetes. Zij rijden gemiddeld 8,9 km/u te hard, vrouwen 8,6. Vrouwen worden tevens vaker bekeurd voor door rood rijden.
Onder de automobilisten die te hard rijden blijken Porsche-rijders het vaakst een bon te hebben gehad voor te hard rijden. Per tienduizend kilometer krijgt een Porsche-rijder gemiddeld 6,2 boetes. De geflitste snelheid is gemiddeld 13,7 kilometer boven de maximum toegestane snelheid. Ook Audi, BMW, Mini en Mercedes-Benz-bestuurders bleken bovengemiddeld te scoren. Opvallend is volgens het Athlon onderzoek dat mannelijke chauffeurs angstiger blijken een boete te krijgen voor te hard rijden dan vrouwen. Bijna 25 procent checkt waar flitspalen staan voordat ze de auto instappen. Bij vrouwen is dat tien procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Als je én aan het bellen bent én je lipjes aan het stiften tijdens het autorijden zie je ook geen flitskasten staan.

Geplaatst door: Ray op
Vrouwen scoren meer boetes - Automobielmanagement.nl

Vrouwen scoren meer boetes

Vrouwen met een lease-auto worden vaker bekeurd voor te hard rijden dan mannen met een lease-auto. Dat blijkt uit een analyse van Athlon Car Lease van de boetes van 120 duizend auto’s.

Uit de analyse bleek dat vrouwen omgerekend per kilometer dertig procent meer boetes krijgen dan mannen. Mannen scoren wel hogere snelheidsboetes. Zij rijden gemiddeld 8,9 km/u te hard, vrouwen 8,6. Vrouwen worden tevens vaker bekeurd voor door rood rijden.
Onder de automobilisten die te hard rijden blijken Porsche-rijders het vaakst een bon te hebben gehad voor te hard rijden. Per tienduizend kilometer krijgt een Porsche-rijder gemiddeld 6,2 boetes. De geflitste snelheid is gemiddeld 13,7 kilometer boven de maximum toegestane snelheid. Ook Audi, BMW, Mini en Mercedes-Benz-bestuurders bleken bovengemiddeld te scoren. Opvallend is volgens het Athlon onderzoek dat mannelijke chauffeurs angstiger blijken een boete te krijgen voor te hard rijden dan vrouwen. Bijna 25 procent checkt waar flitspalen staan voordat ze de auto instappen. Bij vrouwen is dat tien procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Als je én aan het bellen bent én je lipjes aan het stiften tijdens het autorijden zie je ook geen flitskasten staan.

Geplaatst door: Ray op