De 11e editie van het Concours d’Elegance Paleis Het Loo in Apeldoorn vindt plaats op 21 en 22 juni 2014. Renault is zoals gezegd één van de hoofdsponsors en dus wordt flink uitgepakt om de rijke geschiedenis van het merk te belichten. Mede dankzij inbreng van de diverse Renault clubs wordt er een selectie samengesteld van de bijzonderste modellen van het Franse merk: van de eerste Type A uit 1898, via de 40CV tot aan de Initiale Paris concept car en de nieuwste Twingo. Die laatste beleefde onlangs zijn wereldpremière op de autosalon van Genève.

De Renaults schitteren op een speciaal deel van het terrein voor Paleis Het Loo. Verder nemen een aantal zeer bijzondere historische modellen van het merk, die allemaal particulier bezit zijn, deel aan het Internationale Concours. Ook maken diverse Renaults deel uit van het Nationale Concours en kunnen we uiteraard ook vele andere internationale klassiekers tegemoet zien. Onder andere Maserati, dat zijn 100 jarig bestaan viert, zal acte de présence geven.

Nieuw is dat de ‘Bassecour’, het plein voor het paleis, ook wordt gebruikt. Organisator Jan-Peter Nijmeijers van Classic Events: "Dankzij de nieuwe locatie wint het evenement aan prestige en kunnen we de deelnemers aan het internationale concours op een nog passendere plek presenteren en jureren".

Ook de klasse van de Etceterini’s (de kleine Italiaanse carrosseriebouwers) belooft meer dan de moeite waard te worden. Verder zal er veel aandacht zijn voor Bentley en thema’s als Special Coachwork, de Gentleman Sportscars en mooi en glimmend koper in de Edwardian-klasse. Medeorganisator Timo Rietbergen: "Al deze schoonheden zullen op de nieuwe locatie prachtig tot hun recht komen. En heel praktisch; nu de auto’s op het verharde plein staan, zijn we voor het welslagen van het concours minder van het weer afhankelijk. Een mooie bijkomstigheid is dat onze bezoekers gratis het paleis in mogen. Wij denken dat vooral de dames een paleisbezoek zullen waarderen".

Kijk voor meer informatie en tickets op www.concourselegance.com.