Dat zegt Sheryl Connelly, als futuroloog werkzaam bij de afdeling van Ford die allerlei wereldwijde trends in de gaten moet houden. ‘’We zullen moeten kijken naar hoe mensen eruit gaan zien als de vetzuchtepidemie aanhoudt. De verandering in de lichaamsomvang kan er toe leiden dat de reactietijd trager wordt. Mensen zitten verder van het stuur en voor sommigen is het misschien moeilijker om hun hoofd om te draaien en over hun schouder te kijken. Om te voorkomen dat er daardoor nieuwe gevaren ontstaan, zullen we bij het ontwerp van de auto’s de vetzucht en dikke mensen meer in beeld moeten brengen”, denkt Connelly, die over deze en andere trends in de wereldbevolking in een rapport voor de top van Ford heeft opgesteld. Daarin staat ook dat obesitas niet alleen een probleem is voor de Verenigde Staten of de westerse wereld maar dat ook in Azië en andere opkomende landen steeds meer mensen te dik zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding