Volgens de Britse media werd Clarkson (54), die regelmatig in opspraak is, kwaad omdat hij zijn eten niet op tijd kreeg. Daarop heeft hij een 36-jarige producer van het populaire autoprogramma een klap verkocht. Daarmee was voor de BBC de maat vol, want Clarkson had al een waarschuwing wegens – de zoveelste – racistische opmerkingen.

Inmiddels is een online-petitie om de omstreden Clarkson zo snel mogelijk terug te brengen al door 300.000 mensen ondertekend. Dat was echter de stand van vanochtend vroeg, per uur komen er vele duizenden ondertekenaars bij. De hele rel wordt nog flink aangewakkerd door aanhoudende geruchten dat het Britse commerciële tv-station ITV Clarkson bijna 15 miljoen heeft geboden om over te stappen.

Dat de programmamakers van Top Gear niet op een paar centen kijken, is ook weer eens duidelijk geworden bij opnamen in Noord-Australië. De – uitgeleende – peperdure auto’s waarmee Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond onlangs voor Top Gear rondreden in de outback van Noord-Australië hadden na de opnamen op z’n zachtst gezegd wel een goede beurt nodig. Een knalgele Bentley Continental waarmee Hammond rondscheurde tussen de koeien (typische Top Gear humor) moest aan de voorkant grondig uitgedeukt worden terwijl de Nissan GT-R en de BMW M6 Gran Coupé van de andere twee presentatoren er ook niet ongeschonden vanaf kwamen. Een woordvoerder van Nissan wilde wel toegeven dat de eventuele kosten ‘bij lange na niet opwegen tegen de wereldwijde reclame die Top Gear voor het merk en de auto oplevert’. (bron: BBC / Dailymail
 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding