AM-weekendtip: Essen Motor Show 2015

Komend weekeinde, zaterdag 5 en zondag 6 december, zijn de laatste twee dagen van de 48ste internationale Essen Motor Show.

Essen Motorshow is het jaarlijkse feest voor liefhebbers van snelle, exclusieve en bijzondere auto’s. Op de beurs zijn nieuwe auto’s te vinden, maar ook vele young- en oldtimers. Dit jaar worden 100 jaar BMW en 65 jaar Formule 1 gevierd met twee opvallende exposities, en het DTM én VLN-kampioenschap en alle zichzelf respecterende Duitse circuits zoals de Nürburgring en de Lausitzring hebben er hun eigen stand. Ook de ADAC zelf is prominent aanwezig.

Op de expositie 65 jaar Formule 1 vinden we enkele klassiekers terug, gaande van de Maserati 250F uit 1957, waarmee Juan Manuel Fangio de titel binnenhaalde, tot de Red Bull van Sebastian Vettel uit 2011. Opvallend ook zijn Niki Lauda’s Ferrari 312 B3 uit 1974 en de Lotus-Renault T98 van Ayrton Senna uit 1986. En in Duitsland mogen ook de Benetton B194 uit 1994 en Ferrari F399 uit 1999 van Michael Schumacher uiteraard niet ontbreken.

Honderd jaar BMW wordt gevierd met onder andere de legendarische BMW M1, het tentoongestelde exemplaar werd ooit nog bestuurd door de al even legendarische Hans Stuck. Daarnaast zijn ook op de andere stands, zoals die van de DTM, veel racewagens te bewonderen.

Voor meer info klik HIER.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

AM-weekendtip: Essen Motor Show 2015 - Automobielmanagement.nl

AM-weekendtip: Essen Motor Show 2015

Komend weekeinde, zaterdag 5 en zondag 6 december, zijn de laatste twee dagen van de 48ste internationale Essen Motor Show.

Essen Motorshow is het jaarlijkse feest voor liefhebbers van snelle, exclusieve en bijzondere auto’s. Op de beurs zijn nieuwe auto’s te vinden, maar ook vele young- en oldtimers. Dit jaar worden 100 jaar BMW en 65 jaar Formule 1 gevierd met twee opvallende exposities, en het DTM én VLN-kampioenschap en alle zichzelf respecterende Duitse circuits zoals de Nürburgring en de Lausitzring hebben er hun eigen stand. Ook de ADAC zelf is prominent aanwezig.

Op de expositie 65 jaar Formule 1 vinden we enkele klassiekers terug, gaande van de Maserati 250F uit 1957, waarmee Juan Manuel Fangio de titel binnenhaalde, tot de Red Bull van Sebastian Vettel uit 2011. Opvallend ook zijn Niki Lauda’s Ferrari 312 B3 uit 1974 en de Lotus-Renault T98 van Ayrton Senna uit 1986. En in Duitsland mogen ook de Benetton B194 uit 1994 en Ferrari F399 uit 1999 van Michael Schumacher uiteraard niet ontbreken.

Honderd jaar BMW wordt gevierd met onder andere de legendarische BMW M1, het tentoongestelde exemplaar werd ooit nog bestuurd door de al even legendarische Hans Stuck. Daarnaast zijn ook op de andere stands, zoals die van de DTM, veel racewagens te bewonderen.

Voor meer info klik HIER.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding