Kunst HorsePower van Lenssinck bij Louwman

In het Louwman Museum is de expositie HorsePower geopend. Beeldend kunstenaar Willem Lenssinck bracht daarvoor negen sculpturen naar Den Haag, waarvan de grootste zo’n zeven meter lang is.

Met zijn sculpturen toont de kunstenaar de overgang van de paardenkrachten van het paard naar de moderne auto. Zelf heeft Lenssinck de transitie in gang gezet om zijn sculpturen te ontwerpen in 3D, zoals auto-ontwerpers dat nu doen, voor de uitvoering van zijn sculpturen. "Dat heeft acht jaar gekost, want computers waren destijds nog niet zo krachtig", aldus Lenssinck. Door de nieuwe technieken te gebruiken, kan hij zijn creaties technisch perfect uitvoeren. Zelfs de sokkels van de sculpturen maken deel uit van het kunstwerk en zijn eveneens perfect uitgevoerd en afgewerkt. Opvallend is de portie humor die uit elke creatie naar voren komt.
Na zijn studie aan de Hogeschool voor Beeldende Kunsten in Utrecht, startte Willem Lenssinck zijn carrière in 1972 als keramisch ontwerper bij Tegelfabriek Westraven, een dochterbedrijf van de Porceleyne Fles. Na enkele jaren begon Lenssinck voor zichzelf en creëerde vooral sculpturen in brons en meubels en lichtobjecten in staal en aluminium. De kunstenaar is in binnen- en buitenland  bekend, zijn werk wordt al meer dan 25 jaar getoond op de Tefaf en in collecties van het museum Beelden aan Zee, het British Museum en van Noack-Berlin en IHK Hannover. Lenssinck is ook een verdienstelijk schilder en ontwerper van tuinmeubelen.
De collectie in het Louwman Museum, dat medio 2010 werd geopend, omvat 250 antieke en klassieke automobielen en is de oudste en grootste privécollectie van automobielen ter wereld. In de korte tijd van zijn bestaan heeft het Louwman Museum internationale faam verworven: CNN zette begin deze maand het Haagse museum op de tweede plaats van de tien beste automusea ter wereld. (Henny Hemmes)
De expositie HorsePower wordt gehouden van 17 december 2015 t/m 14 februari 2016

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kunst HorsePower van Lenssinck bij Louwman - Automobielmanagement.nl

Kunst HorsePower van Lenssinck bij Louwman

In het Louwman Museum is de expositie HorsePower geopend. Beeldend kunstenaar Willem Lenssinck bracht daarvoor negen sculpturen naar Den Haag, waarvan de grootste zo’n zeven meter lang is.

Met zijn sculpturen toont de kunstenaar de overgang van de paardenkrachten van het paard naar de moderne auto. Zelf heeft Lenssinck de transitie in gang gezet om zijn sculpturen te ontwerpen in 3D, zoals auto-ontwerpers dat nu doen, voor de uitvoering van zijn sculpturen. "Dat heeft acht jaar gekost, want computers waren destijds nog niet zo krachtig", aldus Lenssinck. Door de nieuwe technieken te gebruiken, kan hij zijn creaties technisch perfect uitvoeren. Zelfs de sokkels van de sculpturen maken deel uit van het kunstwerk en zijn eveneens perfect uitgevoerd en afgewerkt. Opvallend is de portie humor die uit elke creatie naar voren komt.
Na zijn studie aan de Hogeschool voor Beeldende Kunsten in Utrecht, startte Willem Lenssinck zijn carrière in 1972 als keramisch ontwerper bij Tegelfabriek Westraven, een dochterbedrijf van de Porceleyne Fles. Na enkele jaren begon Lenssinck voor zichzelf en creëerde vooral sculpturen in brons en meubels en lichtobjecten in staal en aluminium. De kunstenaar is in binnen- en buitenland  bekend, zijn werk wordt al meer dan 25 jaar getoond op de Tefaf en in collecties van het museum Beelden aan Zee, het British Museum en van Noack-Berlin en IHK Hannover. Lenssinck is ook een verdienstelijk schilder en ontwerper van tuinmeubelen.
De collectie in het Louwman Museum, dat medio 2010 werd geopend, omvat 250 antieke en klassieke automobielen en is de oudste en grootste privécollectie van automobielen ter wereld. In de korte tijd van zijn bestaan heeft het Louwman Museum internationale faam verworven: CNN zette begin deze maand het Haagse museum op de tweede plaats van de tien beste automusea ter wereld. (Henny Hemmes)
De expositie HorsePower wordt gehouden van 17 december 2015 t/m 14 februari 2016

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding