Tijdens de oldtimerbeurs, de traditionele start van het oldtimerseizoen, wordt onder andere het hoofdthema 100 jaar BMW gepresenteerd aan de hand van een exclusieve collectie van 30 klassieke BMW’s.

100 jaar BMW

De organisatie van InterClassics Maastricht zag in het 100-jarig jubileum van BMW het perfecte thema voor de 2016-editie. Men heeft in samenwerking met BMW Club Nederland een aantal prachtige automobielen voor de bezoekers in petto. Naast de ‘witte 328′, wordt ook de BMW 507 Roadster tijdens de beurs tentoongesteld. Elvis Presley bezat ooit een witte en later een rode variant. Maar de fameuze 3.0 CSL ‘Batmobile’ is misschien wel de meest aansprekende auto uit de collectie. De succesvolle racer, die de zijn naam dankt aan het omvangrijke spoilerwerk vóór en achter, werd ingezet in het European Touring Car Championship. We kennen de auto vooral van de Europese circuits, maar BMW zette hem in de jaren zeventig ook in de Verenigde Staten in.

British Royals: Bentley & Rolls Royce

Naast 100 jaar BMW is British Royals: Bentley & Rolls Royce het tweede thema. In samenwerking met De Mascotte, de vereniging van Bentley & Rolls Royce eigenaren, wordt ook de historie van deze unieke Britse klassiekers uitgebreid in beeld gebracht.

Coys veilt 60 kavels op InterClassics Maastricht

Het bekende Britse veilinghuis Coys, met specialiteit in klassieke automobielen, zal op zaterdag 16 januari zestig veilingstukken onder de hamer brengen. De kavellijst varieert van een Vespa scooter uit 1965 tot een zeldzame BMW 328 Roadster uit 1936.

Kijk voor meer informatie op www.interclassicsmaastricht.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding