Van 6 tot en met 10 april 2016 reizen liefhebbers en experts op het gebied van oldtimers  van overal ter wereld af naar het Duitse Essen voor de bekende Techno Classica.

Even wat kerngetallen:

-meer dan 25 automerken zullen zich presenteren

-handelaren en verzamelaars tonen meer dan 2500 klassiekers en oldtimers

-meer dan 220 clubs en vertegenwoordigingen zijn aanwezig

-meer dan 1250 standhouders uit meer dan 30 landen

-meer dan 190.000 bezoekers vanuit de hele wereld

Overzicht 40 jaar Golf GTI

Volkswagen viert dit jaar een wel heel sportieve verjaardag op ’s werelds grootste show voor klassieke auto’s. Voor het geplaagde merk uit Wolfsburg staat deze editie van de Techno Classica geheel in teken van de 40ste verjaardag van een Volkswagen die de klassiekerstatus de afgelopen vier decennia zonder meer heeft verdiend en vandaag de dag menig liefhebbershart nog steeds sneller doet slaan: de Golf GTI.

In 1976 was het plan om slechts 5.000 exemplaren van de ‘sport-Golf’ te bouwen, maar al snel werd het model een doorslaand succes. Sinds zijn introductie zijn er bijna twee miljoen Golfs GTI geproduceerd. Zeven exclusieve Golf GTI-modellen staan in Hal 7.0 gereed om bezoekers van de show te bekoren.

Op zaterdag 9 april zal veilinghuis Coys een oldtimerveiling houden, met daarin topstukken als een Ferrari 330 GT/C, Lamborghini Countach 5000 en een Lancia Lambda uit 1929.

Meer info op de website van organisator SIHA.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding