De show moet vanaf dit najaar te zien zijn op het betaalkanaal van internet-gigant Amazon. Of dat lukt is nog de vraag want de productie is tot nu toe voortdurend tegen allerlei problemen aangelopen. The Grand Tour is voor het drietal de opvolger van het ‘oude Top Gear’ dat bij de BBC moest verdwijnen na het veel besproken incident met Clarkson zelf.

Ook aan het nieuwe Top Gear, met presentatoren Chris Evans en Matt LeBlanc, wordt hard gewerkt en ook daarbij doen zich weer een reeks problemen voor. Zo wordt Evans er voortdurend van beschuldigd de baas te willen spelen en iedere mede-speler en medewerker het liefst in de hoek te drukken, iets wat de BBC op haar beurt dan weer moet ontkennen. Volgens de laatste berichten komt dat ‘nieuwe’ Top Gear nu echter wel volgende week zondag, 29 mei, voor het eerst op de buis. Bij de BBC.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding