Landhuis ‘Mr Jaguar’ staat te koop

Wappenbury Hall, het landhuis in Lemington Spa van de grondlegger van Jaguar Sir William Lyons, staat te koop. Het optrekje met negen slaapkamers, zes badkamers, 1.100 vierkante meter grond en uiteraard z’n eigen garages moet 7,5 miljoen pond ofwel momenteel rond de negen miljoen euro opbrengen.

Lyons was oorspronkelijk een motorgek en richtte al op 21-jarige leeftijd samen met compagnon William Walmsley een zijspanfabriekje, Swallow Sidecar Company, op. Vanaf 1927 ging het bedrijf zich steeds meer bezig houden met auto’s waaronder de Austin Seven Swallow. In 1933 veranderden ze de bedrijfsnaam in SS Cars Ltd dat twee jaar later de eerste Jaguar produceerde. Direct na de oorlog werd de naam van de onderneming zelf vanwege de onplezierige associatie met de Nazi’s ook gewijzigd in Jaguar. Lyons laatste bijdrage was de XJ6 die een jaar nadat hij in 1967 met pensioen was gegaan daadwerkelijk van de band rolde.

Sir William Lyons overleed in 1985 op het landgoed dat nu door zijn nazaten van de hand wordt gedaan.

Bekijk de foto’s van het landhuis via deze link

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

het huis zal wel op 1100 meter grond staan maar de totale ‘Estate’ is ca 1,330,000 m2 (329 acres) groot.

Geplaatst door: daw op
Landhuis ‘Mr Jaguar’ staat te koop - Automobielmanagement.nl

Landhuis ‘Mr Jaguar’ staat te koop

Wappenbury Hall, het landhuis in Lemington Spa van de grondlegger van Jaguar Sir William Lyons, staat te koop. Het optrekje met negen slaapkamers, zes badkamers, 1.100 vierkante meter grond en uiteraard z’n eigen garages moet 7,5 miljoen pond ofwel momenteel rond de negen miljoen euro opbrengen.

Lyons was oorspronkelijk een motorgek en richtte al op 21-jarige leeftijd samen met compagnon William Walmsley een zijspanfabriekje, Swallow Sidecar Company, op. Vanaf 1927 ging het bedrijf zich steeds meer bezig houden met auto’s waaronder de Austin Seven Swallow. In 1933 veranderden ze de bedrijfsnaam in SS Cars Ltd dat twee jaar later de eerste Jaguar produceerde. Direct na de oorlog werd de naam van de onderneming zelf vanwege de onplezierige associatie met de Nazi’s ook gewijzigd in Jaguar. Lyons laatste bijdrage was de XJ6 die een jaar nadat hij in 1967 met pensioen was gegaan daadwerkelijk van de band rolde.

Sir William Lyons overleed in 1985 op het landgoed dat nu door zijn nazaten van de hand wordt gedaan.

Bekijk de foto’s van het landhuis via deze link

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

het huis zal wel op 1100 meter grond staan maar de totale ‘Estate’ is ca 1,330,000 m2 (329 acres) groot.

Geplaatst door: daw op