De Classic Days hebben (nog) niet het aura van het "Festival of Speed" wat op het Engelse Goodwood gehouden wordt maar qua organisatie en locatie heeft het er alle schijn van. Zo gaat het hele spektakel door en rond het "Schloss Dyck" en wordt er tussen strobalen een klein autoparcours aangelegd waar de sterren van weleer kunnen schitteren. Op de velden rondom het kasteel kunnen bezoekers en autoclubs terecht voor het parkeren van hun klassieke voertuig.

In totaal zullen er zo’n 7.000 klassieke auto’s te zien zijn, waar onder dit jaar enkele zeer bijzondere modellen van Mercedes-Benz.

Het Duitse automerk opent een fascinerend hoofdstuk uit de 130-jarige merkgeschiedenis: de traditie van open automobielen als symbool van luxe sportiviteit. De Mercedes-Benz 500 K Spezial Roadster kan bewonderd worden in de oranjerie tijdens het ‘Jewels in the Park’ concours d’élégance.
In de paddock en op het 2,8 km lange circuit presenteert Jutta Benz de Benz Patent-Motorwagen en presenteren Ellen Lohr en Roland Asch de Mercedes 120 pk raceauto uit 1906 en de Mercedes-Benz 500 SL rallyauto (R 107) uit 1981.

Naast de activiteiten op het circuit, vormen de ‘Jewels in the Park’-tentoonstelling met hoogtepunten uit de culturele historie van de auto en de themashows de belangrijkste evenementen tijdens de Classic Days op Schloss Dyck.

De Schloss Dyck Classic Days worden dit jaar van 5 t/m 7 augustus gehouden. Men verwacht rond de 50.000 toeschouwers. Meer info via de website.