De aanstaande verandering van de bijtellingsstructuur geeft het Tsjechische pretpakket goede papieren bij de leasende autoliefhebber. De prestaties zijn indrukwekkend: een topsnelheid van 247 km/u en een sprint van 0-100 km/u in maar 6,8 seconden (versie met DSG: 245 km/u en 7,0 sec.).

De corresponderende verbruiks- en emissiecijfers zijn netjes te noemen met een gemiddeld verbruik van 6,3 l/100 km (CO2: 143 g) voor de versie met handgeschakelde zesbak en 6,5 l/100 km (147 g CO2) voor de uitvoering met de optionele zestraps DSG-automaat.

De Octavia Combi RS 230 Business geeft kleur aan zijn sportiviteit met de speciaal selecteerde exterieurkleuren Corrida Red uni, Steel Grey uni, Moon white metallic of Black Magic metallic.

Andere eyecatchers zijn het RS-design exterieur, de dubbele uitlaat en diffuser, het verlaagde sportonderstel, 19 inch lichtmetalen ‘Xtreme’ velgen, rode remklauwen, Bi-Xenon koplampen en diverse RS-logo’s. Leuke gadget: boordcomputer met laptimer.