Miljonair schenkt auto- en motorcollectie aan ziekenhuis

Een Britse miljonair heeft vlak voor zijn dood zijn grote verzameling antieke auto’s en motorfietsen verkocht en de opbrengst van bijna 12 miljoen euro geschonken aan het ziekenhuis waar hij behandeld werd voor kanker.

Miljonair schenkt auto- en motorcollectie aan ziekenhuis

De verzameling van Robert White, die rijk is geworden met een keten fotowinkels, omvatte onder meer een 1930 Le Mans-style Bentley Tourer die omgerekend 360.000 euro opbracht, een AC Ace-Bristol Roadster uit 1959 die voor 260.000 euro werd geveild en een Pur Sang ‘Type 51′ Sports Two Seater met een opbrengst van 145.000 euro. Onder de motorfietsen ging de hoogste prijs, ruim 100.000 euro, naar een 1951 Vincent 998cc.

Smith had al eerder een prachtige verzameling Brough Superior motorfietsen voor vier miljoen euro verkocht aan een andere bekende klassieker-liefhebber, de Amerikaanse tv-presentator Jay Leno.

Bekijk HIER de gehele collectie.

Miljonair schenkt auto- en motorcollectie aan ziekenhuis - Automobielmanagement.nl

Miljonair schenkt auto- en motorcollectie aan ziekenhuis

Een Britse miljonair heeft vlak voor zijn dood zijn grote verzameling antieke auto’s en motorfietsen verkocht en de opbrengst van bijna 12 miljoen euro geschonken aan het ziekenhuis waar hij behandeld werd voor kanker.

Miljonair schenkt auto- en motorcollectie aan ziekenhuis

De verzameling van Robert White, die rijk is geworden met een keten fotowinkels, omvatte onder meer een 1930 Le Mans-style Bentley Tourer die omgerekend 360.000 euro opbracht, een AC Ace-Bristol Roadster uit 1959 die voor 260.000 euro werd geveild en een Pur Sang ‘Type 51′ Sports Two Seater met een opbrengst van 145.000 euro. Onder de motorfietsen ging de hoogste prijs, ruim 100.000 euro, naar een 1951 Vincent 998cc.

Smith had al eerder een prachtige verzameling Brough Superior motorfietsen voor vier miljoen euro verkocht aan een andere bekende klassieker-liefhebber, de Amerikaanse tv-presentator Jay Leno.

Bekijk HIER de gehele collectie.