40-plusser kiest vaker voor nieuw

Als je boven de 40 jaar bent is de kans groter dat je voor een nieuwe auto gaat. Dat blijkt tenminste uit onderzoek van Independer onder haar klanten in de periode 1 januari t/m 31 juli 2017. De meest populaire nieuwe auto is de Renault Clio, op de voet gevolgd door de Kia Picanto en de Renault Captur.

40 plusser

Van de bestuurders tussen de 41 en 70 jaar koos 4,7% voor een auto uit het bouwjaar 2016 en 2017. Dit lijkt niet heel veel, maar bij de groep van 21 tot 40 jaar is dit percentage slechts 1,5%. Mensen boven de 40 jaar kiezen dus ruim drie keer zo vaak voor een splinternieuwe auto.

De redenen om voor nieuw te gaan liggen redelijk voor de hand: 40-plussers zijn meer gaan verdienen, kinderen gaan het huis uit en de maandelijkse lasten dalen. Daarnaast hebben 41- tot 70-jarigen vaak aardig wat schadevrije jaren opgebouwd. Bovendien kiest men voor zekerheid: een nieuwe auto vraagt minder onderhoud en vaak is hij zuiniger in gebruik.

40-plusser kiest vaker voor nieuw - Automobielmanagement.nl

40-plusser kiest vaker voor nieuw

Als je boven de 40 jaar bent is de kans groter dat je voor een nieuwe auto gaat. Dat blijkt tenminste uit onderzoek van Independer onder haar klanten in de periode 1 januari t/m 31 juli 2017. De meest populaire nieuwe auto is de Renault Clio, op de voet gevolgd door de Kia Picanto en de Renault Captur.

40 plusser

Van de bestuurders tussen de 41 en 70 jaar koos 4,7% voor een auto uit het bouwjaar 2016 en 2017. Dit lijkt niet heel veel, maar bij de groep van 21 tot 40 jaar is dit percentage slechts 1,5%. Mensen boven de 40 jaar kiezen dus ruim drie keer zo vaak voor een splinternieuwe auto.

De redenen om voor nieuw te gaan liggen redelijk voor de hand: 40-plussers zijn meer gaan verdienen, kinderen gaan het huis uit en de maandelijkse lasten dalen. Daarnaast hebben 41- tot 70-jarigen vaak aardig wat schadevrije jaren opgebouwd. Bovendien kiest men voor zekerheid: een nieuwe auto vraagt minder onderhoud en vaak is hij zuiniger in gebruik.