AM-weekendtip: Techno Classica 2018 in Essen

Eind maart vindt voor de 30e keer de Techno-Classica-beurs in Essen plaats. Het centrale thema van ’s werelds grootste klassiekerbeurs is ’95 jaar Le Mans’.

AM-weekendtip: Techno Classica 2018 in Essen

In 1989 vond de eerste editie van Techno Classica plaats. Sindsdien is de Duitse klassiekerbeurs uitgegroeid tot de grootste in zijn soort. Vorig jaar toonden meer dan 1.250 exposanten uit meer dan 30 verschillende landen er hun handelswaar. Ruim 185.000 bezoekers uit 41 verschillende landen vonden de weg naar de ‘Messe’ bij het Gruga-park in Essen. Voor de 30e verjaardag is de opzet niet minder groots; ruim 2.700 klassiekers en youngtimers worden er te koop aangeboden en meer dan 220 (merken)clubs zijn aanwezig met hun mooiste en bijzonderste modellen. Bovendien geven ongeveer 25 automerken acte de présence met een greep uit hun eigen historische collectie en vind je er uiteraard een groot aanbod aan onderdelen, accessoires, literatuur, kunst en modelauto’s.

95 jaar Le Mans

Het centrale thema is dit jaar ’95 jaar le Mans’. De beroemde 24-uursrace werd in 1923 voor het eerst verreden en gewonnen door de Fransen André Lagache en France René Léonard. Organisator S.I.H.A. heeft in het Palais de l’Automobile (centrale hal 6) zeven legendarische racers uit de sixties bij elkaar gebracht, misschien wel het meest tot de verbeelding sprekende decennium van de lange-afstandswedstrijd. Welke auto’s er precies tentoongesteld gaan worden, is nu nog niet bekend, maar de Ford GT40 zal ongetwijfeld aanwezig zijn. Na een aantal vergeefse pogingen om Ferrari te verslaan, stond het Amerikaanse merk viermaal achter elkaar (van 1966 t/m 1969) op de hoogste trede van het podium.

Techno Classica vindt dit jaar plaats van 21 t/m 25 maart in de Messe van Essen. Kijk voor meer informatie en toegangsbewijzen op de website van de organisatie.

Een kleine foto-impressie vindt u op de Facebookpagina van Automobiel Management. Klik HIER

AM-weekendtip: Techno Classica 2018 in Essen - Automobielmanagement.nl

AM-weekendtip: Techno Classica 2018 in Essen

Eind maart vindt voor de 30e keer de Techno-Classica-beurs in Essen plaats. Het centrale thema van ’s werelds grootste klassiekerbeurs is ’95 jaar Le Mans’.

AM-weekendtip: Techno Classica 2018 in Essen

In 1989 vond de eerste editie van Techno Classica plaats. Sindsdien is de Duitse klassiekerbeurs uitgegroeid tot de grootste in zijn soort. Vorig jaar toonden meer dan 1.250 exposanten uit meer dan 30 verschillende landen er hun handelswaar. Ruim 185.000 bezoekers uit 41 verschillende landen vonden de weg naar de ‘Messe’ bij het Gruga-park in Essen. Voor de 30e verjaardag is de opzet niet minder groots; ruim 2.700 klassiekers en youngtimers worden er te koop aangeboden en meer dan 220 (merken)clubs zijn aanwezig met hun mooiste en bijzonderste modellen. Bovendien geven ongeveer 25 automerken acte de présence met een greep uit hun eigen historische collectie en vind je er uiteraard een groot aanbod aan onderdelen, accessoires, literatuur, kunst en modelauto’s.

95 jaar Le Mans

Het centrale thema is dit jaar ’95 jaar le Mans’. De beroemde 24-uursrace werd in 1923 voor het eerst verreden en gewonnen door de Fransen André Lagache en France René Léonard. Organisator S.I.H.A. heeft in het Palais de l’Automobile (centrale hal 6) zeven legendarische racers uit de sixties bij elkaar gebracht, misschien wel het meest tot de verbeelding sprekende decennium van de lange-afstandswedstrijd. Welke auto’s er precies tentoongesteld gaan worden, is nu nog niet bekend, maar de Ford GT40 zal ongetwijfeld aanwezig zijn. Na een aantal vergeefse pogingen om Ferrari te verslaan, stond het Amerikaanse merk viermaal achter elkaar (van 1966 t/m 1969) op de hoogste trede van het podium.

Techno Classica vindt dit jaar plaats van 21 t/m 25 maart in de Messe van Essen. Kijk voor meer informatie en toegangsbewijzen op de website van de organisatie.

Een kleine foto-impressie vindt u op de Facebookpagina van Automobiel Management. Klik HIER