AM-weekendtip: Classic Days am Schloss Dyck 2018

Komend weekeinde zal voor de 13e keer het klassiekerfestijn ‘Classic Days am Schloss Dyck’ plaatsvinden. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd autofeestje van internationale faam.

AM-weekendtip: Classic Days am Schloss Dyck 2018

De Classic Days hebben (nog) niet het aura van het "Festival of Speed" wat op het Engelse Goodwood gehouden wordt maar qua organisatie en locatie heeft het er alle schijn van. Zo gaat het hele spektakel door en rond het "Schloss Dyck" en wordt er tussen strobalen een klein autoparcours aangelegd waar de sterren van weleer kunnen schitteren. Op de velden rondom het kasteel kunnen bezoekers en autoclubs terecht voor het parkeren van hun klassieke voertuig.

In totaal zullen er zo’n 3.500 klassieke auto’s te zien zijn, waar onder dit jaar enkele zeer bijzondere modellen van Bizzarrini.

De ‘heritage’ afdeling van Fiat Chrysler Automobiles zal ook aanwezig zijn op het event en verzorgt onder meer demonstratieritten met haar DTM-wapen uit de jaren 90: de Alfa Romeo 155 V6 Ti (1993). Ook wordt er een Tipo 33 uit 1975 gedemonstreerd. De bestuurders van deze bijzondera auto’s zijn Arturo Merzario en Christian Menzel.

Iets moderner materieel wordt meegebracht door Audi Motorsport dat Mike Rockenfeller inzet voor enkele demoronden in zijn ‘Schaeffler Audi RS 5 DTM’.

Naast de activiteiten op het circuit, vormen de ‘Jewels in the Park’-tentoonstelling met hoogtepunten uit de culturele historie van de auto en de themashows de belangrijkste evenementen tijdens de Classic Days op Schloss Dyck.

De Schloss Dyck Classic Days worden dit jaar op 4 en 5 augustus gehouden. Men verwacht rond de 40.000 toeschouwers. Meer info via de website van de organisatie.

classic 

 

 

AM-weekendtip: Classic Days am Schloss Dyck 2018 - Automobielmanagement.nl

AM-weekendtip: Classic Days am Schloss Dyck 2018

Komend weekeinde zal voor de 13e keer het klassiekerfestijn ‘Classic Days am Schloss Dyck’ plaatsvinden. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd autofeestje van internationale faam.

AM-weekendtip: Classic Days am Schloss Dyck 2018

De Classic Days hebben (nog) niet het aura van het "Festival of Speed" wat op het Engelse Goodwood gehouden wordt maar qua organisatie en locatie heeft het er alle schijn van. Zo gaat het hele spektakel door en rond het "Schloss Dyck" en wordt er tussen strobalen een klein autoparcours aangelegd waar de sterren van weleer kunnen schitteren. Op de velden rondom het kasteel kunnen bezoekers en autoclubs terecht voor het parkeren van hun klassieke voertuig.

In totaal zullen er zo’n 3.500 klassieke auto’s te zien zijn, waar onder dit jaar enkele zeer bijzondere modellen van Bizzarrini.

De ‘heritage’ afdeling van Fiat Chrysler Automobiles zal ook aanwezig zijn op het event en verzorgt onder meer demonstratieritten met haar DTM-wapen uit de jaren 90: de Alfa Romeo 155 V6 Ti (1993). Ook wordt er een Tipo 33 uit 1975 gedemonstreerd. De bestuurders van deze bijzondera auto’s zijn Arturo Merzario en Christian Menzel.

Iets moderner materieel wordt meegebracht door Audi Motorsport dat Mike Rockenfeller inzet voor enkele demoronden in zijn ‘Schaeffler Audi RS 5 DTM’.

Naast de activiteiten op het circuit, vormen de ‘Jewels in the Park’-tentoonstelling met hoogtepunten uit de culturele historie van de auto en de themashows de belangrijkste evenementen tijdens de Classic Days op Schloss Dyck.

De Schloss Dyck Classic Days worden dit jaar op 4 en 5 augustus gehouden. Men verwacht rond de 40.000 toeschouwers. Meer info via de website van de organisatie.

classic