De ‘LEGO Creator Expert Ford Mustang’ bestaat uit 1.470 stukjes en heeft een werkende stuurinrichting, donkerblauwe carrosserie met witte race-strepen, luchthapper op de motorkap, grille met Mustang-logo, GT-emblemen en vijfspaaks wielen met profielbanden.

Het model is ruim 10 cm hoog, 34 cm lang en 14 cm breed. Bovendien is het mogelijk om de muscle car naar eigen smaak aan te passen met toevoegingen zoals een supercharger, achterspoiler, grotere uitlaatpijpen, frontspoiler en stikstofoxidetank. De replica biedt eigenaren ook de mogelijkheid om items in de kofferbak op te bergen en zelfs de motorkap op te tillen om de gedetailleerde ‘390 cubic inch’ (6.4-liter) V8-motor inclusief accu, slangen en luchtfilterdetails te onthullen.

De achterwielophanging kan worden opgehoogd voor een extra stoere look. Verder zijn de portieren te openen en kan het dakpaneel worden verwijderd voor eenvoudige toegang tot het gedetailleerde interieur met klassieke stoelen, radio, werkende besturing en versnellingspook. “Er zijn maar weinig modellen zó herkenbaar als de Ford Mustang. Het is fantastisch om het iconische design in combinatie met de historie tot leven te zien komen in een LEGO-set”, benadrukt Roelant de Waard, vicepresident Marketing, Sales & Service bij Ford of Europe.

Vanaf 1 maart voor € 139,99 verkrijgbaar bij LEGO Stores en via www.shop.lego.com

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding