Tesla tequila in een zucht uitverkocht

Tesla heeft vorige week haar eigen tequila gelanceerd. De handgeblazen fles in de vorm van een bliksemschicht kost weliswaar 250 dollar maar dat weerhield de Tesla fans en anderen er niet van om binnen de kortste keren de hele voorraad weg te kopen.

Het idee voor de eigen sterke drank stamt alweer uit 2018 toen Elon Musk de Mexicaanse Tequila Regulatory Council CRT op zijn dak kreeg. Hij had, uiteraard via Twitter, een ‘visual approximation’ van een fles Teslaquila de wereld ingestuurd en het merk zelfs laten registreren in de VS. Maar dat was volgens de CRT in strijd met de patentregels die de herkomst van de drank strikt regelen. “Als Tesla een tequila wil maken, dan zal het zich moeten verbinden met een geautoriseerde tequila-producent, aan bepaalde eisen moeten voldoen en toestemming moeten vragen van het Industriële Rechten Instituut van Mexico,’’ vertelde de CRT hem toendertijd.

Handschoen

Musk heeft kennelijk de handschoen opgepakt en nu zijn eigen Tesla-tequila op de markt gebracht. Het gaat om een ‘exclusieve, kleine partij 100 procent agave tequila añejo’ ofwel een drank die één tot drie jaar in Franse eikenhouten vaten is gerijpt. Tesla liet de drank produceren door Nosotros Tequila dat weliswaar in Californië is gevestigd maar de agave wel haalt uit de erkende tequila-staat Jalisco. De flessen waren vanwege de alcoholregels slechts in een beperkt aantal Amerikaanse staten te bestellen.

Tesla tequila in een zucht uitverkocht - Automobielmanagement.nl

Tesla tequila in een zucht uitverkocht

Tesla heeft vorige week haar eigen tequila gelanceerd. De handgeblazen fles in de vorm van een bliksemschicht kost weliswaar 250 dollar maar dat weerhield de Tesla fans en anderen er niet van om binnen de kortste keren de hele voorraad weg te kopen.

Het idee voor de eigen sterke drank stamt alweer uit 2018 toen Elon Musk de Mexicaanse Tequila Regulatory Council CRT op zijn dak kreeg. Hij had, uiteraard via Twitter, een ‘visual approximation’ van een fles Teslaquila de wereld ingestuurd en het merk zelfs laten registreren in de VS. Maar dat was volgens de CRT in strijd met de patentregels die de herkomst van de drank strikt regelen. “Als Tesla een tequila wil maken, dan zal het zich moeten verbinden met een geautoriseerde tequila-producent, aan bepaalde eisen moeten voldoen en toestemming moeten vragen van het Industriële Rechten Instituut van Mexico,’’ vertelde de CRT hem toendertijd.

Handschoen

Musk heeft kennelijk de handschoen opgepakt en nu zijn eigen Tesla-tequila op de markt gebracht. Het gaat om een ‘exclusieve, kleine partij 100 procent agave tequila añejo’ ofwel een drank die één tot drie jaar in Franse eikenhouten vaten is gerijpt. Tesla liet de drank produceren door Nosotros Tequila dat weliswaar in Californië is gevestigd maar de agave wel haalt uit de erkende tequila-staat Jalisco. De flessen waren vanwege de alcoholregels slechts in een beperkt aantal Amerikaanse staten te bestellen.