Met deze 120 kW DC super snellader kan een Model S in een half uur 320 kilometer rijbereik ‘tanken’. Op de parkeerplaats van het AC Restaurant bij Oosterhout langs de snelweg A27 is de eerste Nederlandse Tesla Supercharger nu in gebruik genomen.

Op de parkeerplaats in Oosterhout worden in totaal acht Tesla Superchargers gerealiseerd. Ook bij het AC Restaurant in Zevenaar langs de snelweg A12 wordt inmiddels een Supercharger gebouwd. Naar verwachting wordt ook deze binnen enkele weken in bedrijf genomen.

De Superchargers zijn belangrijk voor Tesla. Hiermee kunnen Model S-eigenaren gratis laden. De 120 kW DC Superchargers bieden een halve lading in ongeveer 20 minuten. Dat komt overeen met 100 kilometer in 12 minuten en een volle lading in maximaal 75 minuten (afhankelijk van type Model S).

De Superchargers worden bovendien strategisch geplaatst om de eigenaren van station naar station met minimale stops te laten rijden. De strategische plaatsing moet ertoe leiden dat eind 2014 alle Model S-eigenaren op maximaal 320 kilometer afstand van een Tesla Supercharger wonen. Tesla focust zich in eerste instantie op Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken en Luxemburg. In Noorwegen zal al meerdere Superchargers operationeel.

Bron: ZERauto