Subaru verkoopt vijf miljoen auto’s met EyeSight

Subaru heeft inmiddels vijf miljoen auto’s met EyeSight-rijhulpsysteem verkocht. De mijlpaal werd bereikt ruim 14 jaar nadat het systeem in mei 2008 voor het eerst in Japan werd geïntroduceerd.

EyeSight X biedt uitgebreide functies zoals hulp bij rijstrookwissels en hands-off rijden in filesSubaru (2022)

EyeSight gebruikt uitsluitend stereocamera-technologie voor rijhulpfuncties zoals adaptieve cruise control en pre-collision braking. Het systeem detecteert niet alleen auto’s, maar ook voetgangers, fietsers en motorrijders. Momenteel is 91 procent van alle Subaru’s die wereldwijd worden verkocht, voorzien van EyeSight. “Dankzij de uitstekende herkenningscapaciteit van de stereocamera-technologie heeft EyeSight steeds de hoogste beoordelingen gekregen bij door onafhankelijke instanties van over de hele wereld uitgevoerde tests. EyeSight heeft door de jaren heen een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van Subaru’s preventieve veiligheidsprestaties,” laat Subaru Nederland weten.

Uit onderzoek van Subaru, op basis van gegevens van het Japanse Institute for Traffic Accident Research and Data Analysis (ITARDA), blijkt dat het ongevalspercentage van met EyeSight uitgeruste modellen in Japan slechts 0,06 procent bedraagt. Een ander onderzoek, uitgevoerd door het Amerikaanse Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), toont aan dat het systeem in de VS heeft gezorgd voor een vermindering van kop-staartongevallen met letsel met 85 procent.

EyeSight X

Subaru heeft in Japan het geavanceerde rijhulpsysteem EyeSight X geïntroduceerd. Dankzij de nieuwe stereocamera, gecombineerd met vier radars in de voor- en achterbumpers, een nieuw ontwikkelde high-definition kaart en voertuiglocator, en andere geavanceerde technologieën, biedt EyeSight X uitgebreide functies zoals hulp bij rijstrookwissels, snelheidscontrole voordat een bocht wordt genomen, en hands-off rijden in files.

Lees ook: 

Subaru zamelt geld in voor Oekraïne 

Reageren
500 tekens over
Subaru verkoopt vijf miljoen auto’s met EyeSight - Automobielmanagement.nl

Subaru verkoopt vijf miljoen auto’s met EyeSight

Subaru heeft inmiddels vijf miljoen auto’s met EyeSight-rijhulpsysteem verkocht. De mijlpaal werd bereikt ruim 14 jaar nadat het systeem in mei 2008 voor het eerst in Japan werd geïntroduceerd.

EyeSight X biedt uitgebreide functies zoals hulp bij rijstrookwissels en hands-off rijden in filesSubaru (2022)

EyeSight gebruikt uitsluitend stereocamera-technologie voor rijhulpfuncties zoals adaptieve cruise control en pre-collision braking. Het systeem detecteert niet alleen auto’s, maar ook voetgangers, fietsers en motorrijders. Momenteel is 91 procent van alle Subaru’s die wereldwijd worden verkocht, voorzien van EyeSight. “Dankzij de uitstekende herkenningscapaciteit van de stereocamera-technologie heeft EyeSight steeds de hoogste beoordelingen gekregen bij door onafhankelijke instanties van over de hele wereld uitgevoerde tests. EyeSight heeft door de jaren heen een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van Subaru’s preventieve veiligheidsprestaties,” laat Subaru Nederland weten.

Uit onderzoek van Subaru, op basis van gegevens van het Japanse Institute for Traffic Accident Research and Data Analysis (ITARDA), blijkt dat het ongevalspercentage van met EyeSight uitgeruste modellen in Japan slechts 0,06 procent bedraagt. Een ander onderzoek, uitgevoerd door het Amerikaanse Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), toont aan dat het systeem in de VS heeft gezorgd voor een vermindering van kop-staartongevallen met letsel met 85 procent.

EyeSight X

Subaru heeft in Japan het geavanceerde rijhulpsysteem EyeSight X geïntroduceerd. Dankzij de nieuwe stereocamera, gecombineerd met vier radars in de voor- en achterbumpers, een nieuw ontwikkelde high-definition kaart en voertuiglocator, en andere geavanceerde technologieën, biedt EyeSight X uitgebreide functies zoals hulp bij rijstrookwissels, snelheidscontrole voordat een bocht wordt genomen, en hands-off rijden in files.

Lees ook: 

Subaru zamelt geld in voor Oekraïne