Google en Audi werken aan in-car informatiesystemen

Autofabrikant Audi en Google zijn van plan om tijdens de 2014 Consumer Electronics Show in Las Vegas een samenwerking aan te kondigen op het gebied van entertainment- en informatiesystemen voor in de auto.

De systemen zouden worden gebaseerd op het besturingssysteem Android van Google. Er zullen tevens een aantal andere samenwerkingen met autoproducenten en technologiebedrijven bekend worden gemaakt, aldus de bronnen. Het doel zou zijn om bestuurders en passagiers toegang te geven tot muziek, navigatie, apps en diensten die nu alom beschikbaar zijn op de smartphones die op Google’s Android draaien.

De op handen zijnde aankondigingen laten zien wat het antwoord van Google is op het initiatief dat Apple in juni lanceerde, om Iphones en andere apparaten die op Apple’s besturingssyteem iOS draaien te integreren met de dashboardsystemen van autofabrikanten. Tot dusverre heeft Apple al de steun van BMW, Mercedes-Benz, General Motors en Honda.

De automarkt biedt nieuwe kansen voor de techologiebedrijven. Per jaar worden er zo’n 80 miljoen nieuwe auto’s en lichte vrachtwagens verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Google en Audi werken aan in-car informatiesystemen - Automobielmanagement.nl

Google en Audi werken aan in-car informatiesystemen

Autofabrikant Audi en Google zijn van plan om tijdens de 2014 Consumer Electronics Show in Las Vegas een samenwerking aan te kondigen op het gebied van entertainment- en informatiesystemen voor in de auto.

De systemen zouden worden gebaseerd op het besturingssysteem Android van Google. Er zullen tevens een aantal andere samenwerkingen met autoproducenten en technologiebedrijven bekend worden gemaakt, aldus de bronnen. Het doel zou zijn om bestuurders en passagiers toegang te geven tot muziek, navigatie, apps en diensten die nu alom beschikbaar zijn op de smartphones die op Google’s Android draaien.

De op handen zijnde aankondigingen laten zien wat het antwoord van Google is op het initiatief dat Apple in juni lanceerde, om Iphones en andere apparaten die op Apple’s besturingssyteem iOS draaien te integreren met de dashboardsystemen van autofabrikanten. Tot dusverre heeft Apple al de steun van BMW, Mercedes-Benz, General Motors en Honda.

De automarkt biedt nieuwe kansen voor de techologiebedrijven. Per jaar worden er zo’n 80 miljoen nieuwe auto’s en lichte vrachtwagens verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding