Ford pakt Belgisch testcentrum aan

Ford gaat ruim 6,5 miljoen euro investeren in haar testcentrum in het Belgische Lommel. Dat geld is onder meer nodig om Lommel Proving Ground aan te passen aan de steeds strengere veiligheidseisen die aan personenauto’s worden gesteld, melden de Belgische media.

Bovendien speelt een rol dat Ford een groot aantal nieuwe modellen in de pijplijn heeft die allemaal aan een uitgebreid testprogramma onderworpen dienen te worden.

De Europese directie van Ford heeft het licht op groen gezet voor de financiering. Het centrum, dat ten zuiden van Eindhoven ligt, is één van de drie grote testcircuits die Ford in de wereld bezit. De andere twee bevinden zich in de Verenigde Staten en in Australië. Lommel Proving Ground geldt daarbij tegenwoordig als Center of Excellence voor alle testen van de personenauto’s die Ford in Europa bouwt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford pakt Belgisch testcentrum aan - Automobielmanagement.nl

Ford pakt Belgisch testcentrum aan

Ford gaat ruim 6,5 miljoen euro investeren in haar testcentrum in het Belgische Lommel. Dat geld is onder meer nodig om Lommel Proving Ground aan te passen aan de steeds strengere veiligheidseisen die aan personenauto’s worden gesteld, melden de Belgische media.

Bovendien speelt een rol dat Ford een groot aantal nieuwe modellen in de pijplijn heeft die allemaal aan een uitgebreid testprogramma onderworpen dienen te worden.

De Europese directie van Ford heeft het licht op groen gezet voor de financiering. Het centrum, dat ten zuiden van Eindhoven ligt, is één van de drie grote testcircuits die Ford in de wereld bezit. De andere twee bevinden zich in de Verenigde Staten en in Australië. Lommel Proving Ground geldt daarbij tegenwoordig als Center of Excellence voor alle testen van de personenauto’s die Ford in Europa bouwt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding