Nissans innovatieve Safety Shield – leverbaar in de NOTE, de JUKE, de QASHQAI, de X-TRAIL én in de Pulsar die binnenkort verschijnt – omvat tot wel zeven uiteenlopende hulpsystemen. Samen vormen de nieuwe technologie die ongevallen helpt voorkomen. Het gaat hier om Driver Attention Alert, Traffic Sign Recognition, Forward Emergency Braking, Lane Departure Warning, Blind Spot Warning, Moving Object Detection en High Beam Assist.
Tijdens de uitreiking van de onderscheiding zei Steve Fowler, hoofdredacteur van Auto Express: ‘De technologie van Nissans Safety Shield geeft autokopers een grote dosis extra zekerheid. Systemen die tot voor kort waren voorbehouden aan kopers van veel duurdere auto’s zijn dankzij Nissans Safety Shield nu ook beschikbaar in betaalbare modellen.’
De nieuwe Nissan QASHQAI werd door Auto Express verkozen tot beste Crossover. De jury prees de QASHQAI voor zijn algehele kwaliteit, de lange lijst geavanceerde technologieën en de veiligheidssystemen van Nissans Safety Shield.
Andy Palmer, Chief Planning Officer van Nissan, zei: ‘Nissan heeft een goede reputatie op het gebied van het bereikbaarder maken van geavanceerde technologie: het introduceren van systemen uit het premiumsegment in modellen die voor een veel grotere doelgroep betaalbaar zijn. Wij vinden dan ook dat dit in het bijzonder op het gebied van de veiligheid heel belangrijk is. Het is geweldig dat Auto Express onze inzet op dat gebied nu heeft beloond. Het Safety Shield vormt een belangrijke stap op weg naar Nissans doelstelling om er met behulp van technologie voor te zorgen dat niemand meer om het leven komt in het verkeer.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding