Videocamera

Dit blijkt uit onderzoek van de firma SmartWitness. Hieruit blijkt ook dat bijna negen van de tien weggebruikers vinden dat zelfrijdende auto’s moeten worden uitgerust met een videocamera aan de voorkant om te kunnen nagaan wie of wat er fout is bij een verkeersongeluk.

 

Veiligheid

Volgens SmartWitness directeur Simon Marsh zijn er meer tests nodig om zeker te kunnen zijn van de veiligheid van deze nieuwe technologie. "Er zijn ook zorgen over de aansprakelijkheid en of dergelijke voertuigen kunnen worden verzekerd. Immers, bij een ongeluk is het makkelijk om de schuld te leggen bij een fout in de computer."

Volgens 79,4 procent zorgen complicaties bij het verzekeren voor hogere premies als bij de huidige auto’s.

Bro": Autoschadeportaal

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding