Tijdens een galadiner is BYD Europa gisteravond uitgeroepen tot winnaar van de ‘Low Carbon Heavy Duty Vehicle of the Year-Award’. De jury bestond uit 22 senior executives afkomstig van een breed scala van bedrijven die zich inzetten om de uitstoot in het wegvervoer terug te dringen. De jury zei dat de honderd procent elektrische bussen van BYD – nu op proef in Londen en in diverse andere grote steden in Europa en daarbuiten – een indrukwekkende besparingen in uitstoot hebben aangetoond door hun innovatieve elektrische aandrijflijn. Ook indrukwekkend is de bijbehorende en overtuigende business case die een hoog groeipotentieel laat zien. Meer dan 25 inzendingen waren genomineerd voor de Awards en in de Heavy Duty-categorie versloeg BYD concurrenten van onder meer Iveco en Wrightbus. Over de BYD ebus zei de jury het volgende: "Gesteund door een schat aan internationale ervaring hebben de voertuigen van BYD Europa aangetoond dat er een echte business case is voor hun aanpak en daarmee dus ook een duidelijk marktpotentieel. De hoge betrouwbaarheid van de nieuwe aandrijflijn is inmiddels ook bewezen in de praktijk en deze maakt een flexibele benadering van opladen mogelijk."

Isbrand Ho, directeur van BYD Europe nam de prijs in ontvangst. Ho over de prijs: "Wij zijn er trots op deze prestigieuze Award gekregen te hebben. Wij hebben fors geïnvesteerd om onze technologie zo goed mogelijk te demonstreren aan busmaatschappijen in meer dan 36 steden in heel Europa en vandaag reizen de passagiers in Londen met onze bussen. Wij geloven dat onze betrouwbare en bewezen technologie veel  te bieden heeft als het gaat om het ontlasten van het milieu en als het gaat om het drastisch terugdringen van de operationele kosten. We zijn verheugd dat onze inspanningen hier zijn herkend en erkend."

In de komende twee jaar zegt BYD ook een scala aan high-performance, lage- of nul-emissie hybride en volledig elektrische personenauto’s introduceren voor de Europese consument.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding