Apple werkt nu ook al aan een auto

Apple, toch al het meest succesvolle technologiebedrijf ter wereld, werkt nu ook aan een eigen elektrische auto. Volgens de Wall Street Journal heeft het Amerikaanse bedrijf bijna duizend mensen ingezet voor project ‘Titan’, dat een op een minibusje lijkend elektrisch voertuig moet opleveren.

De WSJ meldt dat CEO Tim Cook ongeveer een jaar geleden het licht op groen heeft gezet voor het project. Apple heeft voor ‘Titan’ ook een apart gebouw gehuurd op enkele kilometer van het eigen hoofdkwartier. De groep medewerkers, zowel uit eigen kring als extern aangetrokken, staat onder leiding van Steve Zadesky die eerder bij Apple zelf aan de iPod en de iPhone werkte maar voor zijn tijd bij Apple bij Ford op de loonlijst stond. Daarnaast heeft Apple de afgelopen tijd enkele andere mensen uit de autowereld naar zich toe getrokken, waaronder het hoofd van het onderzoekslaboratorium van Mercedes-Benz in Silicon Valley.

De Financial Times voegt daar aan toe dat ook Sony zich in de autosector zou willen begeven. Sony denkt er niet zo zeer over om zelf auto’s te bouwen maar wil zich wel toeleggen op de technologie voor zelfrijdende auto’s. In dat kader nam het bedrijf onlangs een belang in de Japanse starter ZMP die robotauto’s ontwikkelt.

 

Apple werkt nu ook al aan een auto - Automobielmanagement.nl

Apple werkt nu ook al aan een auto

Apple, toch al het meest succesvolle technologiebedrijf ter wereld, werkt nu ook aan een eigen elektrische auto. Volgens de Wall Street Journal heeft het Amerikaanse bedrijf bijna duizend mensen ingezet voor project ‘Titan’, dat een op een minibusje lijkend elektrisch voertuig moet opleveren.

De WSJ meldt dat CEO Tim Cook ongeveer een jaar geleden het licht op groen heeft gezet voor het project. Apple heeft voor ‘Titan’ ook een apart gebouw gehuurd op enkele kilometer van het eigen hoofdkwartier. De groep medewerkers, zowel uit eigen kring als extern aangetrokken, staat onder leiding van Steve Zadesky die eerder bij Apple zelf aan de iPod en de iPhone werkte maar voor zijn tijd bij Apple bij Ford op de loonlijst stond. Daarnaast heeft Apple de afgelopen tijd enkele andere mensen uit de autowereld naar zich toe getrokken, waaronder het hoofd van het onderzoekslaboratorium van Mercedes-Benz in Silicon Valley.

De Financial Times voegt daar aan toe dat ook Sony zich in de autosector zou willen begeven. Sony denkt er niet zo zeer over om zelf auto’s te bouwen maar wil zich wel toeleggen op de technologie voor zelfrijdende auto’s. In dat kader nam het bedrijf onlangs een belang in de Japanse starter ZMP die robotauto’s ontwikkelt.