‘Connected car’ vormt groot risico (filmpje)

Bijna 100 procent van de auto’s die direct verbonden zijn met het internet, de zogenaamde connected cars, lopen het risico dat hackers er informatie uit halen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk dat iemand met een computer een auto ‘overneemt’ en die autonoom tot remmen of gevaarlijk rijden dwingt.

Dat staat in een rapport voor de Amerikaanse Senaat. De opsteller ervan, senator Edward J. Markey, vroeg 16 grote autofabrikanten hoe ze de problemen en risico’s rond ‘connected cars’ denken aan te pakken. In de meeste gevallen is dat niet voldoende, concludeert Markey. "Bijna 100 procent van de draadloos verbonden auto’s zijn gevoelig voor piratage." Zijn conclusie wordt gesteund door een test van tv-station CBS waarbij een IT-deskundige van buiten af inderdaad een auto over kan nemen en die heel andere dingen laat doen dan de bestuurder wil.

Bekijk onderstaand het filmpje.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Connected car’ vormt groot risico (filmpje) - Automobielmanagement.nl

‘Connected car’ vormt groot risico (filmpje)

Bijna 100 procent van de auto’s die direct verbonden zijn met het internet, de zogenaamde connected cars, lopen het risico dat hackers er informatie uit halen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk dat iemand met een computer een auto ‘overneemt’ en die autonoom tot remmen of gevaarlijk rijden dwingt.

Dat staat in een rapport voor de Amerikaanse Senaat. De opsteller ervan, senator Edward J. Markey, vroeg 16 grote autofabrikanten hoe ze de problemen en risico’s rond ‘connected cars’ denken aan te pakken. In de meeste gevallen is dat niet voldoende, concludeert Markey. "Bijna 100 procent van de draadloos verbonden auto’s zijn gevoelig voor piratage." Zijn conclusie wordt gesteund door een test van tv-station CBS waarbij een IT-deskundige van buiten af inderdaad een auto over kan nemen en die heel andere dingen laat doen dan de bestuurder wil.

Bekijk onderstaand het filmpje.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding