Eerder had het persbureau bekend gemaakt dat drie van Google’s zelfrijdende auto’s sinds september betrokken zijn geweest bij een ongeluk in Californië. In deze periode was er ook nog een zelfrijdende auto van Delphi Automotive betrokken bij een ongeluk. Beide bedrijven hebben dit gemeld omdat deze meldingsplicht onderdeel was van de toestemming om met deze technologie te experimenteren op de openbare weg.
Volgens Google directeur Chris Urmson, verantwoordelijk voor het zelfrijdende auto project, waren alle ongelukken klein en waren er geen gewonden. "De zelfrijdende auto was hierbij nooit de veroorzaker van een ongeluk." In totaal hebben de auto’s zeventien miljoen mijl afgelegd, waaronder één miljoen in zelfrijdende modus. Volgens Associated Press hebben beide bedrijven onvoldoende transparantie aangezien er geen details zijn vrijgegeven over de ongelukken en de oorzaak ervan.