Dit maakte Google bekend in een blogpost. Het ongeval is op 1 juli gebeurd in de Californische stad Mountain View, waar Google is gevestigd. Een automoblist knalde bij een kruising van achteren op de zelfrijdende Lexus van Google. "Het stoplicht stond op groen, maar aan de overkant stond het verkeer vast, dus net als twee voertuigen voor ons remde onze auto, zodat we niet midden op het kruispunt vast zouden komen te staan", meldt Google. Het autootje kwam tot stilstand waarna een andere auto er tegenaan reed.
De drie Google-werknemers van de zelfrijdende auto werden met lichte nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Niet veel later mochten ze weer aan het werk. Volgens Amerikaanse media had de bestuurder van de andere wagen ook last van zijn nek en rug. Google benadrukt dat het ongeluk niet de schuld van de zelfrijdende auto was. "Het lijkt er op dat die automobilist niet goed op de weg lette."

Sinds de start van het Google-project in 2009 zijn er veertien keer andere voertuigen op de Google-auto’s gebotst. Niet één keer werd de crash veroorzaakt door de zelfrijdende auto, laat Google weten. In de staat Calfornië moet altijd een persoon achter het stuur zitten die kan ingrijpen als er iets mis dreigt te gaat. (bron: HLN.be)