Nederlandse Automotive industrie op IAA Frankfurt

Uit de samenwerking tussen het RAI Industry Platform en AutomotiveNL is een nieuw initiatief ontstaan, namelijk de Holland High Tech Automotive Suppliers. Er is een stand op de IAA in Frankfurt op de pers- en vakdagen van 15 tot en met 18 september.

De Nederlandse automotive toeleverindustrie presenteert zich met een collectieve stand waar de samenwerking tussen onderwijs, overheid en het bedrijfsleven (de zogenoemde triple helix) van de Nederlandse automotive sector tot zijn recht komt. Het Nederlandse paviljoen (500 m2) is de grootste landelijke presentaties van de IAA 2015. De exposerende toeleveranciers richten zich primair op de automotive OEM (Original equipment manufacturers) en first tiers. Vandaar dat zij in Hal 4.1 exposeren.

Deze hal is uitsluitend geopend tijdens de persdagen, (15 en 16 september) en de daarop volgende twee vakdagen (17 en 18 september). Gezien de leidende positie qua technologie  van de Duitse automobiel industrie, wordt deze beurs door insiders als meest belangrijke ter wereld gezien. Het Nederlandse paviljoen en vele activiteiten daaromheen zijn mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, NBSO in Frankfurt en het Nederlands Consulaat in München.

Holland Borrel  

Leden van RAI Vereniging, AutomotiveNL, vakpers en verdere relaties uit de Automotive Industrie, zijn op donderdag 17 september vanaf 16:00 uur van harte welkom op de ‘Holland Borrel’. Deze in samenwerking met het Consulaat in München en het NBSO in Frankfurt georganiseerde netwerkontvangst vindt plaats op de stand van Holland High Tech Automotive Suppliers. Een groot aantal buitenlandse relaties uit de OEM en First Tier Supply Industry en de mediawereld is uitgenodigd.
De bedrijven die zich op onze stand presenteren zijn, in willekeurige volgorde: NRF, DSM, AWL, SPG, Punch, MTEE, Akzo-Nobel, Prodrive, TASS International, PSS, VIBA, V-tron, AXXOR en Thomas Regout. Met eigen stands zijn vanuit Nederland op de IAA onder meer aanwezig : TomTom, Apollo Vredestein, NXP, Bosch Transmissions, Valeo, Hella, Delphi, Polytec en Bosal.

Vanuit het Nederlandse onderwijs presenteren de Technische Universiteit Eindhoven en het Automotive Center of Expertise (HBO Automotive Opleidingen) hun laatste technische innovaties. Hierbij is ook het Solar Studenten Team aanwezig met hun prijswinnende Stella, de familie-zonne-auto. Extra uitdaging vinden alle voetbalkenners op ons eigen voetbalveld waar zij het kunnen opnemen tegen de inmiddels fameuze Holland High Tech Voetbalrobot.
Dutch Automotive Industry en Smart Creative Green Mobility

De Nederlandse toeleverindustrie speelt een belangrijke rol in de internationale personen- en vrachtwagen wereld. De in Nederland geproduceerde vracht- en personenwagens worden internationaal geroemd om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. De innovatiekracht, betrouwbaarheid en kwaliteit van Nederlandse hightech automotive producten wordt internationaal geroemd en veelal als voorbeeld gesteld, zo meldt het RAI Industry Platform.
Nederland heeft een vitale automotive sector. Diverse onderwerpen staan in het brandpunt van de belangstelling van de internationale automotive industrie en hebben een grote groeipotentie. In dichtbevolkte landen zoals Nederland zijn de eisen op het gebied van stedelijke mobiliteit, intelligente stadsplanning en milieuvriendelijke vervoersoplossingen hoog.  Nederlandse oplossingen om CO2-uitstoot te beperken lopen uiteen van het lichter fabriceren van voertuigen tot elektrische en hybride aandrijflijnen, slimme mobiliteit en auto’s die op zonne-energie rijden.
RAI Industry Platform

Al vijftig jaar vertegenwoordigt het RAI Industry Platform de belangen van de Nederlandse automotive toeleverindustrie, onder meer bij de overkoepelende Europese brancheorganisatie Clepa in Brussel (RAI Vereniging was één van de drie founding members van Clepa in 1959). Het RAI Industry Platform organiseert regelmatig netwerkbijeenkomsten waarbij de leden op de hoogte worden gebracht van de laatste trends en ontwikkelingen in de industrie door internationale deskundigen. Ook op het gebied van actuele marktontwikkelingen en relevante wetgevingsvraagstukken. Verder worden door middel van gerichte buitenlandse handelsmissies de bedrijven en hun technologie op hoog niveau aan de autofabrikanten gepresenteerd.

AutomotiveNL

Met gerichte investeringen kan de Nederlandse Automotive sector groeien en een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke problemen op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit. Automotive NL initieert en voert tal van activiteiten uit ter versterking van de Nederlandse automotive sector met name gericht op onderwijs/opleiding, internationalisering, kennisvergaring en netwerken en innovatie.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nederlandse Automotive industrie op IAA Frankfurt - Automobielmanagement.nl

Nederlandse Automotive industrie op IAA Frankfurt

Uit de samenwerking tussen het RAI Industry Platform en AutomotiveNL is een nieuw initiatief ontstaan, namelijk de Holland High Tech Automotive Suppliers. Er is een stand op de IAA in Frankfurt op de pers- en vakdagen van 15 tot en met 18 september.

De Nederlandse automotive toeleverindustrie presenteert zich met een collectieve stand waar de samenwerking tussen onderwijs, overheid en het bedrijfsleven (de zogenoemde triple helix) van de Nederlandse automotive sector tot zijn recht komt. Het Nederlandse paviljoen (500 m2) is de grootste landelijke presentaties van de IAA 2015. De exposerende toeleveranciers richten zich primair op de automotive OEM (Original equipment manufacturers) en first tiers. Vandaar dat zij in Hal 4.1 exposeren.

Deze hal is uitsluitend geopend tijdens de persdagen, (15 en 16 september) en de daarop volgende twee vakdagen (17 en 18 september). Gezien de leidende positie qua technologie  van de Duitse automobiel industrie, wordt deze beurs door insiders als meest belangrijke ter wereld gezien. Het Nederlandse paviljoen en vele activiteiten daaromheen zijn mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, NBSO in Frankfurt en het Nederlands Consulaat in München.

Holland Borrel  

Leden van RAI Vereniging, AutomotiveNL, vakpers en verdere relaties uit de Automotive Industrie, zijn op donderdag 17 september vanaf 16:00 uur van harte welkom op de ‘Holland Borrel’. Deze in samenwerking met het Consulaat in München en het NBSO in Frankfurt georganiseerde netwerkontvangst vindt plaats op de stand van Holland High Tech Automotive Suppliers. Een groot aantal buitenlandse relaties uit de OEM en First Tier Supply Industry en de mediawereld is uitgenodigd.
De bedrijven die zich op onze stand presenteren zijn, in willekeurige volgorde: NRF, DSM, AWL, SPG, Punch, MTEE, Akzo-Nobel, Prodrive, TASS International, PSS, VIBA, V-tron, AXXOR en Thomas Regout. Met eigen stands zijn vanuit Nederland op de IAA onder meer aanwezig : TomTom, Apollo Vredestein, NXP, Bosch Transmissions, Valeo, Hella, Delphi, Polytec en Bosal.

Vanuit het Nederlandse onderwijs presenteren de Technische Universiteit Eindhoven en het Automotive Center of Expertise (HBO Automotive Opleidingen) hun laatste technische innovaties. Hierbij is ook het Solar Studenten Team aanwezig met hun prijswinnende Stella, de familie-zonne-auto. Extra uitdaging vinden alle voetbalkenners op ons eigen voetbalveld waar zij het kunnen opnemen tegen de inmiddels fameuze Holland High Tech Voetbalrobot.
Dutch Automotive Industry en Smart Creative Green Mobility

De Nederlandse toeleverindustrie speelt een belangrijke rol in de internationale personen- en vrachtwagen wereld. De in Nederland geproduceerde vracht- en personenwagens worden internationaal geroemd om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. De innovatiekracht, betrouwbaarheid en kwaliteit van Nederlandse hightech automotive producten wordt internationaal geroemd en veelal als voorbeeld gesteld, zo meldt het RAI Industry Platform.
Nederland heeft een vitale automotive sector. Diverse onderwerpen staan in het brandpunt van de belangstelling van de internationale automotive industrie en hebben een grote groeipotentie. In dichtbevolkte landen zoals Nederland zijn de eisen op het gebied van stedelijke mobiliteit, intelligente stadsplanning en milieuvriendelijke vervoersoplossingen hoog.  Nederlandse oplossingen om CO2-uitstoot te beperken lopen uiteen van het lichter fabriceren van voertuigen tot elektrische en hybride aandrijflijnen, slimme mobiliteit en auto’s die op zonne-energie rijden.
RAI Industry Platform

Al vijftig jaar vertegenwoordigt het RAI Industry Platform de belangen van de Nederlandse automotive toeleverindustrie, onder meer bij de overkoepelende Europese brancheorganisatie Clepa in Brussel (RAI Vereniging was één van de drie founding members van Clepa in 1959). Het RAI Industry Platform organiseert regelmatig netwerkbijeenkomsten waarbij de leden op de hoogte worden gebracht van de laatste trends en ontwikkelingen in de industrie door internationale deskundigen. Ook op het gebied van actuele marktontwikkelingen en relevante wetgevingsvraagstukken. Verder worden door middel van gerichte buitenlandse handelsmissies de bedrijven en hun technologie op hoog niveau aan de autofabrikanten gepresenteerd.

AutomotiveNL

Met gerichte investeringen kan de Nederlandse Automotive sector groeien en een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke problemen op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit. Automotive NL initieert en voert tal van activiteiten uit ter versterking van de Nederlandse automotive sector met name gericht op onderwijs/opleiding, internationalisering, kennisvergaring en netwerken en innovatie.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding