Bovag werkt samen met Komma Trace voor opsporing gestolen auto’s

Bovag Ledenwinkel heeft een overeenkomst gesloten met Komma Trace, het enige bedrijf in Europa dat in de afgelopen drie jaar een opsporingspercentage van gestolen voertuigen van honderd procent heeft gerealiseerd.

Met het systeem worden mobiele objecten voortaan niet meer met één maar met vijf verschillende technieken tegelijk beveiligd waardoor de kans dat een gestolen voertuig wordt getraceerd, vele malen groter is.
Vijf technieken

Het terugvinden van een gestolen voertuig lukt slechts in 28 procent  van de gevallen, zo blijkt uit cijfers van de Stichting aanpak voertuigcriminaliteit. Om daar verandering in te brengen gaat de Bovag Ledenwinkel de leden extra ondersteunen bij de beveiliging van voertuigen.
Waardevolle voertuigen zijn en blijven een aantrekkelijk doelwit voor criminelen. Met de ontwikkeling van de technologie beschikken ook criminelen over steeds geavanceerdere apparatuur om aanwezige beveiligingssystemen op te sporen en uit te schakelen. Hans Louwers, directeur Bovag Ledenwinkel: "Het is echt tijd om het tij te keren. De opsporingscijfers van gestolen voertuigen moeten en kunnen omhoog. Wij willen samen met Komma Trace een kentering teweeg brengen." Tot dusver worden de meeste mobiele voertuigen beveiligd door middel van een uitsluitend op gps gebaseerd tracingsysteem. Het systeem van Komma Trace dat straks voor zo’n 9,5 duizend Bovag-leden beschikbaar komt, maakt gebruik van vijf technieken tegelijk: gps, radiofrequentie, gsm-localisatie, rfid en sim-uitpeiling. Met name de radiofrequentie en gsm lokalisatie zorgen ervoor dat voertuigen uiteindelijk kunnen worden getraceerd, ook in loodsen en containers. Daarnaast is het systeem draadloos en niet groter dan een luciferdoosje. Daardoor is het vaak onvindbaar voor de crimineel.

Behalve de inzet van geavanceerde technologie werkt Komma Trace bij de opsporing van gestolen voertuigen nauw samen met beveiligingsorganisatie Brinks Global Services. Mede dankzij hun netwerk in 122 landen werden de gestolen voertuigen tot dusver altijd teruggebracht bij de rechtmatige eigenaar. Jarko Barten, directeur van Komma Trace: "Het is de combinatie van technologie én een breed opsporingsnetwerk die leidt tot ons honderd procent opsporingscijfer tot dusver. Brinks beschikt over lokale werknemers en contacten die het voertuig ter plekke kunnen opsporen en de repatriëring kunnen verzorgen."

De nadruk bij deze nieuwe dienstverlening van de ledenwinkel ligt in eerste instantie bij de beveiliging van auto’s. Behalve de klanten van Bovag-bedrijven, kunnen de leden de opsporingsapparatuur ook zelf toepassen in onder meer huurauto’s, vervangend vervoer en proefrit auto’s. Daarnaast is het systeem zeer geschikt voor gebruik in vrachtauto’s, campers, caravans en motoren. Op termijn verwacht de ledenwinkel ook met leverancier Komma Trace te gaan samenwerken bij de beveiliging van E-bikes.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bovag werkt samen met Komma Trace voor opsporing gestolen auto’s - Automobielmanagement.nl

Bovag werkt samen met Komma Trace voor opsporing gestolen auto’s

Bovag Ledenwinkel heeft een overeenkomst gesloten met Komma Trace, het enige bedrijf in Europa dat in de afgelopen drie jaar een opsporingspercentage van gestolen voertuigen van honderd procent heeft gerealiseerd.

Met het systeem worden mobiele objecten voortaan niet meer met één maar met vijf verschillende technieken tegelijk beveiligd waardoor de kans dat een gestolen voertuig wordt getraceerd, vele malen groter is.
Vijf technieken

Het terugvinden van een gestolen voertuig lukt slechts in 28 procent  van de gevallen, zo blijkt uit cijfers van de Stichting aanpak voertuigcriminaliteit. Om daar verandering in te brengen gaat de Bovag Ledenwinkel de leden extra ondersteunen bij de beveiliging van voertuigen.
Waardevolle voertuigen zijn en blijven een aantrekkelijk doelwit voor criminelen. Met de ontwikkeling van de technologie beschikken ook criminelen over steeds geavanceerdere apparatuur om aanwezige beveiligingssystemen op te sporen en uit te schakelen. Hans Louwers, directeur Bovag Ledenwinkel: "Het is echt tijd om het tij te keren. De opsporingscijfers van gestolen voertuigen moeten en kunnen omhoog. Wij willen samen met Komma Trace een kentering teweeg brengen." Tot dusver worden de meeste mobiele voertuigen beveiligd door middel van een uitsluitend op gps gebaseerd tracingsysteem. Het systeem van Komma Trace dat straks voor zo’n 9,5 duizend Bovag-leden beschikbaar komt, maakt gebruik van vijf technieken tegelijk: gps, radiofrequentie, gsm-localisatie, rfid en sim-uitpeiling. Met name de radiofrequentie en gsm lokalisatie zorgen ervoor dat voertuigen uiteindelijk kunnen worden getraceerd, ook in loodsen en containers. Daarnaast is het systeem draadloos en niet groter dan een luciferdoosje. Daardoor is het vaak onvindbaar voor de crimineel.

Behalve de inzet van geavanceerde technologie werkt Komma Trace bij de opsporing van gestolen voertuigen nauw samen met beveiligingsorganisatie Brinks Global Services. Mede dankzij hun netwerk in 122 landen werden de gestolen voertuigen tot dusver altijd teruggebracht bij de rechtmatige eigenaar. Jarko Barten, directeur van Komma Trace: "Het is de combinatie van technologie én een breed opsporingsnetwerk die leidt tot ons honderd procent opsporingscijfer tot dusver. Brinks beschikt over lokale werknemers en contacten die het voertuig ter plekke kunnen opsporen en de repatriëring kunnen verzorgen."

De nadruk bij deze nieuwe dienstverlening van de ledenwinkel ligt in eerste instantie bij de beveiliging van auto’s. Behalve de klanten van Bovag-bedrijven, kunnen de leden de opsporingsapparatuur ook zelf toepassen in onder meer huurauto’s, vervangend vervoer en proefrit auto’s. Daarnaast is het systeem zeer geschikt voor gebruik in vrachtauto’s, campers, caravans en motoren. Op termijn verwacht de ledenwinkel ook met leverancier Komma Trace te gaan samenwerken bij de beveiliging van E-bikes.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding