"Na de World Solar Challenge in Australië zijn zowel wijzelf als heel Twente toe aan een nieuw avontuur", vertelt teamlid Mark Overbeek. "Wij jagen onze jongensdromen nog altijd na. Daarom gaan we dwars door India rijden in een Tuk Tuk. Het is fantastisch samen met je vrienden mee te doen aan een van de meest uitdagende races ter wereld en tegelijkertijd de goede doelen Make-A-Wish en Cool Earth te steunen."

Zonnecellen uit ruimtevaart

Teamleden Frank, Jeroen, Koen, Mark, Thijs en Tom gaan met hun twee Tuk Tuk’s dit avontuur aan. Met deze ultramoderne en voor comfort gebouwde Tuk Tuk’s (veredelde zitmaaiers) legt het team in twee weken tenminste 2500 kilometer door India af. De technische kennis onderscheidt hen van de andere teams tijdens de Rickshaw Run. "We nemen zonnecellen uit de ruimtevaart mee om onze Tuk Tuk’s van energie te voorzien", zegt Overbeek. "Ook al is de techniek van een Tuk Tuk maar simpel, het Tuk Tuk Team Twente wil natuurlijk het maximale uit deze fantastische machines halen."

Het team doneert de helft van de opbrengst aan de Twentse afdeling van Make-a-Wish foundation en de andere helft aan Cool Earth, dat zich inzet voor de herplanting en het behoud van regenwouden.

Tijdens een recente benefietavond in Café Friends in Enschede zamelde het team al geld in voor deze goede doelen.

Tuk Tuk Team Twente is vanaf 1 januari 2016 live te volgen via Facebook.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding