Apple registreert nieuwe ‘auto-domeinnamen’

Technologiegigant Apple heeft een handvol automotive domeinnamen geregistreerd, inclusief apple.auto, apple.car en apple.cars.

GoMentum Concord

Het zou kunnen dat de registraties te maken hebben met de promotie-inspanningen van Apple voor CarPlay maar er wordt ook gesuggereerd dat ze bedoeld zijn ten behoeve van de elektrische auto van Apple, waar al lange tijd geruchten over gaan.  Apple heeft nooit iets over de plannen gezegd maar er zijn al langere tijd berichten dat het bedrijf werkt aan een elektrische auto met de codenaam Titan.  In het project zijn enkele honderden mensen betrokken en Apple neemt mensen aan die een automotive achtergrond hebben. Ceo Elon Musk zei onlangs schertsend dat Apple een kerkhof voor ex-medewerkers van Tesla is. "Als je het bij Tesla niet redt, ga je bij Apple werken."
Maar ondanks het zwijgen van Apple, is uit documenten naar voren gekomen dat de ‘special projects division’ van Apple gesprekken voert met het zogeheten GoMentum station in het Californische Concord, nabij San Francisco, om te informeren naar de mogelijkheden voor het testen van een auto op de voormalige marinebasis. Er is ook een niet bevestigde datum van 2019 genoemd. Dat duurt dus niet meer lang, zou je zeggen maar volgens geruchten zou deze datum te ambitieus zijn. Insiders in het bedrijf zouden niet geloven dat de auto tegen die tijd (al) klaar is.  (bronnen:  MacRumors / Motor Authority)

Apple registreert nieuwe ‘auto-domeinnamen’ - Automobielmanagement.nl

Apple registreert nieuwe ‘auto-domeinnamen’

Technologiegigant Apple heeft een handvol automotive domeinnamen geregistreerd, inclusief apple.auto, apple.car en apple.cars.

GoMentum Concord

Het zou kunnen dat de registraties te maken hebben met de promotie-inspanningen van Apple voor CarPlay maar er wordt ook gesuggereerd dat ze bedoeld zijn ten behoeve van de elektrische auto van Apple, waar al lange tijd geruchten over gaan.  Apple heeft nooit iets over de plannen gezegd maar er zijn al langere tijd berichten dat het bedrijf werkt aan een elektrische auto met de codenaam Titan.  In het project zijn enkele honderden mensen betrokken en Apple neemt mensen aan die een automotive achtergrond hebben. Ceo Elon Musk zei onlangs schertsend dat Apple een kerkhof voor ex-medewerkers van Tesla is. "Als je het bij Tesla niet redt, ga je bij Apple werken."
Maar ondanks het zwijgen van Apple, is uit documenten naar voren gekomen dat de ‘special projects division’ van Apple gesprekken voert met het zogeheten GoMentum station in het Californische Concord, nabij San Francisco, om te informeren naar de mogelijkheden voor het testen van een auto op de voormalige marinebasis. Er is ook een niet bevestigde datum van 2019 genoemd. Dat duurt dus niet meer lang, zou je zeggen maar volgens geruchten zou deze datum te ambitieus zijn. Insiders in het bedrijf zouden niet geloven dat de auto tegen die tijd (al) klaar is.  (bronnen:  MacRumors / Motor Authority)