Black Bear: fabriek haalt koolstof uit oude autobanden

Black Bear Carbon bouwt in Brabantse Nederweert een fabriek om koolstof terug te winnen uit versleten autobanden.

Dit meldt de website van Eindhovens Dagblad. Het gaat om een technologie die is ontwikkeld in Eindhoven en Black Bear Carbon werkt daarvoor samen met  Rumal. Volgens ED.nl heeft dit bedrijf heeft een methode ontwikkeld om het koolstofpoeder op efficiënte wijze terug te winnen uit autobanden. De kwaliteit van het gerecyclede carbon black is constant. De bouw van de fabriek vergt een investering van dertien miljoen euro.  

In het proces wordt eerst al het staal uit de banden verwijderd. De rubberresten die overblijven, worden in een grote oven zonder zuurstof verhit, meldt ED.nl.  ‘Na dat verkolingsproces blijven zwarte brokjes over, die met een speciale luchtdrukmachine worden verkruimeld tot zwart poeder.’

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Black Bear: fabriek haalt koolstof uit oude autobanden - Automobielmanagement.nl

Black Bear: fabriek haalt koolstof uit oude autobanden

Black Bear Carbon bouwt in Brabantse Nederweert een fabriek om koolstof terug te winnen uit versleten autobanden.

Dit meldt de website van Eindhovens Dagblad. Het gaat om een technologie die is ontwikkeld in Eindhoven en Black Bear Carbon werkt daarvoor samen met  Rumal. Volgens ED.nl heeft dit bedrijf heeft een methode ontwikkeld om het koolstofpoeder op efficiënte wijze terug te winnen uit autobanden. De kwaliteit van het gerecyclede carbon black is constant. De bouw van de fabriek vergt een investering van dertien miljoen euro.  

In het proces wordt eerst al het staal uit de banden verwijderd. De rubberresten die overblijven, worden in een grote oven zonder zuurstof verhit, meldt ED.nl.  ‘Na dat verkolingsproces blijven zwarte brokjes over, die met een speciale luchtdrukmachine worden verkruimeld tot zwart poeder.’

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding