SEAT met Samsung en SAP in connected car

SEAT heeft een technologische alliantie gesloten met Samsung en softwaregigant SAP om verdere projecten te ontwikkelen voor de connected car. De Spaanse autofabrikant heeft dat onthuld tijdens het 11e Mobile World Congress in Barcelona.

SEAT en Samsung hadden elkaar vorig jaar al gevonden op het gebied van technologische foefjes die al te vinden zijn in sommige modellen. Nu is de alliantie versterkt met SAP, wereldleider op het gebied van business applicaties, bedrijfsnetwerken en het Internet of Things. "Connectivity speelt een sleutelrol voor SEAT. Deze technologische alliantie versterkt ons bij de doelstelling om een belangrijke speler te worden op het gebied van connectivity," zegt bestuursvoorzitter Luca de Meo van de Spaanse dochter van VW. De drie bedrijven richten zich vooral op een werkbare en wereldwijd Internet of Things oplossing voor wat zij noemen de uitdaging van het stadsparkeren. Dat biedt de SEAT-rijder toegang tot een overzicht van ‘connected’ parkeermogelijkheden, zowel op straat als in garages, waarbij via Samsung Pay afgerekend kan worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

SEAT met Samsung en SAP in connected car - Automobielmanagement.nl

SEAT met Samsung en SAP in connected car

SEAT heeft een technologische alliantie gesloten met Samsung en softwaregigant SAP om verdere projecten te ontwikkelen voor de connected car. De Spaanse autofabrikant heeft dat onthuld tijdens het 11e Mobile World Congress in Barcelona.

SEAT en Samsung hadden elkaar vorig jaar al gevonden op het gebied van technologische foefjes die al te vinden zijn in sommige modellen. Nu is de alliantie versterkt met SAP, wereldleider op het gebied van business applicaties, bedrijfsnetwerken en het Internet of Things. "Connectivity speelt een sleutelrol voor SEAT. Deze technologische alliantie versterkt ons bij de doelstelling om een belangrijke speler te worden op het gebied van connectivity," zegt bestuursvoorzitter Luca de Meo van de Spaanse dochter van VW. De drie bedrijven richten zich vooral op een werkbare en wereldwijd Internet of Things oplossing voor wat zij noemen de uitdaging van het stadsparkeren. Dat biedt de SEAT-rijder toegang tot een overzicht van ‘connected’ parkeermogelijkheden, zowel op straat als in garages, waarbij via Samsung Pay afgerekend kan worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding