De bondskanselier heeft de fabrikanten zelf wel gevraagd met een wensenlijstje, zo mogelijk inclusief tijdschema, te komen. De regering zal eind mei over de benodigde voorstellen praten en zo’n wensenlijstje kan dan uitstekend van pas komen, aldus Merkel tijdens een bijeenkomst waar onder meer topman Dieter Zetsche van Daimler aanwezig was. "Dit is in de coalitie geen betwist onderwerp," benadrukte ze daarbij. De Duitse regering denkt nog over mogelijke subsidiering van elektrische auto’s, iets wat in Duitsland op dit moment nog niet het geval is. Eerder heeft minister van financiën Wolfgang Schäble wel laten weten ‘dat we niet alles waar de autofabrikanten op hopen waar kunnen maken’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding