Truck platooning trekt interesse verzekeraars

Voertuigen die zelf rijden leveren een bijdrage aan de verkeersveiligheid omdat de meeste verkeersongevallen nu het gevolg zijn van een menselijke fout. Dit is een reden dat ook verzekeraars geïnteresseerd zijn in truck platooning.

Challenge
Het Nederlandse bedrijfsleven wil aan de slag met truck platooning, waarbij enkele trucks ‘in treintjes’ over de snelweg rijden. Dat bleek onlangs op de Tweede Maasvlakte, tijdens de finish van de European Truck Platooning Challenge. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) onthaalde de zes colonnes van trucks die de afgelopen dagen vanuit verschillende Europese steden naar Rotterdam zijn gereden. Een initiatief van Rijkswaterstaat en vooral bedoeld om te zien waar je in de praktijk tegen aanloopt. De trucks reden in groepjes van twee of drie, waarbij de voorste de snelheid en route bepaalde.
Aansprakelijkheid
TVM, Allianz en Achmea participeerden in de challenge. Volgens Leo De Boer (Verbond van Verzekeraars) brengen de ontwikkelingen met autonome voertuigen nieuwe vragen met zich mee als het gaat om aansprakelijkheid: "Maar het biedt vooral ook veel kansen. Bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid. Goed dat we met dit soort tests al die mogelijkheden in kaart kunnen brengen en daarbij krachten van diverse partijen kunnen bundelen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Truck platooning trekt interesse verzekeraars - Automobielmanagement.nl

Truck platooning trekt interesse verzekeraars

Voertuigen die zelf rijden leveren een bijdrage aan de verkeersveiligheid omdat de meeste verkeersongevallen nu het gevolg zijn van een menselijke fout. Dit is een reden dat ook verzekeraars geïnteresseerd zijn in truck platooning.

Challenge
Het Nederlandse bedrijfsleven wil aan de slag met truck platooning, waarbij enkele trucks ‘in treintjes’ over de snelweg rijden. Dat bleek onlangs op de Tweede Maasvlakte, tijdens de finish van de European Truck Platooning Challenge. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) onthaalde de zes colonnes van trucks die de afgelopen dagen vanuit verschillende Europese steden naar Rotterdam zijn gereden. Een initiatief van Rijkswaterstaat en vooral bedoeld om te zien waar je in de praktijk tegen aanloopt. De trucks reden in groepjes van twee of drie, waarbij de voorste de snelheid en route bepaalde.
Aansprakelijkheid
TVM, Allianz en Achmea participeerden in de challenge. Volgens Leo De Boer (Verbond van Verzekeraars) brengen de ontwikkelingen met autonome voertuigen nieuwe vragen met zich mee als het gaat om aansprakelijkheid: "Maar het biedt vooral ook veel kansen. Bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid. Goed dat we met dit soort tests al die mogelijkheden in kaart kunnen brengen en daarbij krachten van diverse partijen kunnen bundelen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding