Met die woorden maakt Sergio Marchionne, de altijd welbespraakte baas van Fiat Chrysler Automobiles, nog eens duidelijk dat hij cynisch is over de toekomst van elektrisch rijden. "Ik denk echt niet dat het eind van de verbrandingsmotor in zicht is." Marchionne is daarbij vooral kritisch over Tesla en haar bedrijfsmodel op de langere termijn: "Er is feitelijk niets wat Tesla doet dat andere autobouwers ook niet kunnen. Wij bouwen auto’s, verkopen ze en kunnen onze rekeningen daarmee betalen," verklaart de Italiaan/Canadees in het Britse autoblad Car.
Een andere ontwikkeling, autonoom rijden, ziet Marchionne wel zitten. "Ik denk dat de opbouw van een bestuurderloze verkeersomgeving noodzakelijk is. De ontwikkeling van de zelfrijdende auto gaat bliksemsnel, wij zullen dus ook als de donder moeten handelen." Als eerste stap heeft FCA al een alliantie gesloten met Google. In dat kader zal Google-technologie worden ingebouwd in zo’n 100 Chrysler Pacifica auto’s om daarmee autonoom rijden verder in de praktijk te testen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding