Tesla topman Musk: Autopilot blijft

Tesla is niet van plan de Autopilot-functie in haar auto’s buiten werking te stellen.

Dat heeft topman Elon Musk verklaard naar aanleiding van het eerste dodelijke ongeval met een Tesla Model S die met ingeschakelde Autopilot reed. Tesla werkt aan een blog waarin klanten nog eens wordt uitgelegd hoe de Autopilot precies werkt en gebruikt dient te worden, meldt The Wall Street Journal. "Veel mensen begrijpen niet wat het is en hoe je het aan moet zetten," aldus Musk in een interview met de krant.

Tesla staat onder druk, niet alleen vanwege het dodelijke ongeval en nog enkele incidenten met de Autopilot maar ook omdat het die informatie pas veel te laat naar buiten heeft gebracht. Bovendien heeft de Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst NHTSA de onderneming schriftelijk om nadere informatie gevraagd over recente wijzigingen en updates in de Autopilot-functie. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla topman Musk: Autopilot blijft - Automobielmanagement.nl

Tesla topman Musk: Autopilot blijft

Tesla is niet van plan de Autopilot-functie in haar auto’s buiten werking te stellen.

Dat heeft topman Elon Musk verklaard naar aanleiding van het eerste dodelijke ongeval met een Tesla Model S die met ingeschakelde Autopilot reed. Tesla werkt aan een blog waarin klanten nog eens wordt uitgelegd hoe de Autopilot precies werkt en gebruikt dient te worden, meldt The Wall Street Journal. "Veel mensen begrijpen niet wat het is en hoe je het aan moet zetten," aldus Musk in een interview met de krant.

Tesla staat onder druk, niet alleen vanwege het dodelijke ongeval en nog enkele incidenten met de Autopilot maar ook omdat het die informatie pas veel te laat naar buiten heeft gebracht. Bovendien heeft de Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst NHTSA de onderneming schriftelijk om nadere informatie gevraagd over recente wijzigingen en updates in de Autopilot-functie. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding