100 miljoen VW’s niet al te moeilijk te openen

Bijna alle 100 miljoen auto’s van Volkswagen en haar zustermerken Audi en Skoda zijn redelijk makkelijk te openen door de autosleutels te kopiëren zonder dat de eigenaar dat in de gaten heeft. Dat hebben onderzoekers uit Duitsland en Groot-Brittannie vastgesteld.

Om de sleutel te kopiëren, zijn twee codes nodig. Volgens de onderzoekers heeft VW voor de algemene code de afgelopen twintig jaar slechts vier varianten gebruikt. Als iemand de sleutel van één auto hackt, dan heeft hij of zij direct de algemene code voor miljoenen andere auto’s in handen.

De tweede code verschilt weliswaar voor elke auto maar het volstaat om een apparaatje van zo’n 40 euro te kopen om die op te vangen als de eigenaar zijn auto op afstand opent. Worden de twee codes gecombineerd, dan is de auto zonder enig probleem te openen en leeg te halen.

VW erkent dat het misschien wel mogelijk is op deze manier een auto te openen maar niet om er mee weg te rijden. Bovendien beschikken nieuwe modellen over een unieke code die niet op deze manier te kraken zou zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Die onderzoekers hadden ook naar onderzoeken uit 2007 kunnen kijken. Toen was dit al bekend.

Geplaatst door: Wim Ruberg op
100 miljoen VW’s niet al te moeilijk te openen - Automobielmanagement.nl

100 miljoen VW’s niet al te moeilijk te openen

Bijna alle 100 miljoen auto’s van Volkswagen en haar zustermerken Audi en Skoda zijn redelijk makkelijk te openen door de autosleutels te kopiëren zonder dat de eigenaar dat in de gaten heeft. Dat hebben onderzoekers uit Duitsland en Groot-Brittannie vastgesteld.

Om de sleutel te kopiëren, zijn twee codes nodig. Volgens de onderzoekers heeft VW voor de algemene code de afgelopen twintig jaar slechts vier varianten gebruikt. Als iemand de sleutel van één auto hackt, dan heeft hij of zij direct de algemene code voor miljoenen andere auto’s in handen.

De tweede code verschilt weliswaar voor elke auto maar het volstaat om een apparaatje van zo’n 40 euro te kopen om die op te vangen als de eigenaar zijn auto op afstand opent. Worden de twee codes gecombineerd, dan is de auto zonder enig probleem te openen en leeg te halen.

VW erkent dat het misschien wel mogelijk is op deze manier een auto te openen maar niet om er mee weg te rijden. Bovendien beschikken nieuwe modellen over een unieke code die niet op deze manier te kraken zou zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Die onderzoekers hadden ook naar onderzoeken uit 2007 kunnen kijken. Toen was dit al bekend.

Geplaatst door: Wim Ruberg op