Volkswagen en Hamburg samen in mobiliteit

Volkswagen gaat samen met de stad Hamburg werken aan projecten op het gebied van urbane mobiliteit, zoals het managen van autonoom rijden en parkeren, innovatieve auto-concepten en alternatieve technologieën, beheersing van de luchtvervuiling en intermodaliteit.

Voor Volkswagen is de samenwerking een nieuw ‘bouwblok’ in haar Together 2025 strategie. De samenwerking is bezegeld met een ‘memorandum of understanding’ dat in de Kaisersaal van het stadhuis werd ondertekend door CEO Matthias Müller van Volkswagen AG en burgemeester Olaf Scholz van Hamburg. "We willen hier in Hamburg mobiliteit voor alle burgers garanderen. Tegelijk is ons doel om het verkeer schoner, rustiger en veiliger te maken. Dat kan alleen door technologische vooruitgang en wat we daarbij nodig hebben is de vindingrijkheid en de inventieve geest van de Duitse industrie. We streven daarom naar samenwerking met bedrijven als Volkswagen," aldus de burgemeester.

Müller voegde daar aan toe: "Mobiliteit blijft een basisbehoefte van de mens, zelfs in het digitale tijdperk. Steeds maar roepen om een ban op de mobiliteit leidt tot niets. Wat nodig is, zijn intelligente concepten die de auto deel laten uitmaken van de oplossing en niet langer deel van het probleem. Dit gaat om het verdrijven van oude denkwijzen en om het gezamenlijk werken aan verdere innovatie. Met onze kennis en ervaring willen we Hamburg tot voorbeeldstad voor intelligente mobiliteit maken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen en Hamburg samen in mobiliteit - Automobielmanagement.nl

Volkswagen en Hamburg samen in mobiliteit

Volkswagen gaat samen met de stad Hamburg werken aan projecten op het gebied van urbane mobiliteit, zoals het managen van autonoom rijden en parkeren, innovatieve auto-concepten en alternatieve technologieën, beheersing van de luchtvervuiling en intermodaliteit.

Voor Volkswagen is de samenwerking een nieuw ‘bouwblok’ in haar Together 2025 strategie. De samenwerking is bezegeld met een ‘memorandum of understanding’ dat in de Kaisersaal van het stadhuis werd ondertekend door CEO Matthias Müller van Volkswagen AG en burgemeester Olaf Scholz van Hamburg. "We willen hier in Hamburg mobiliteit voor alle burgers garanderen. Tegelijk is ons doel om het verkeer schoner, rustiger en veiliger te maken. Dat kan alleen door technologische vooruitgang en wat we daarbij nodig hebben is de vindingrijkheid en de inventieve geest van de Duitse industrie. We streven daarom naar samenwerking met bedrijven als Volkswagen," aldus de burgemeester.

Müller voegde daar aan toe: "Mobiliteit blijft een basisbehoefte van de mens, zelfs in het digitale tijdperk. Steeds maar roepen om een ban op de mobiliteit leidt tot niets. Wat nodig is, zijn intelligente concepten die de auto deel laten uitmaken van de oplossing en niet langer deel van het probleem. Dit gaat om het verdrijven van oude denkwijzen en om het gezamenlijk werken aan verdere innovatie. Met onze kennis en ervaring willen we Hamburg tot voorbeeldstad voor intelligente mobiliteit maken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding