Volvo trekt nog eens 400 technici aan

Volvo gaat de komende maanden nog eens zo’n 400 technici aantrekken om de ontwikkeling van veiligheidstechnologie, autonoom rijden en elektrische auto’s te versnellen. Volgens Volvo gaat het om één van de grootste recruteringscampagne’s in haar geschiedenis.

Volvo weet de verkopen wereldwijd de laatste tijd fors op te voeren. In juli werden er weer bijna tien procent meer auto’s verkocht dan een jaar eerder, de 14e achtereenvolgende maand met groei. Bovendien wil Volvo een vooraanstaande rol spelen bij de nieuwe ontwikkelingen in de autowereld. Zo heeft het onlangs een spraakmakende deal gesloten met Uber op het gebied van autonoom rijden.

De nieuw aan te trekken engineers komen vooral te werken in het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Gothenburg. Dat centrum moet daarmee verder ontwikkeld worden tot ‘hub for automotive software engineering’, aldus Volvo. Een klein aantal technici gaat werken in een nieuw R&D centrum dat Volvo opent in Lund waar de autobouwer nauw gaat samenwerken met de plaatselijke universiteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo trekt nog eens 400 technici aan - Automobielmanagement.nl

Volvo trekt nog eens 400 technici aan

Volvo gaat de komende maanden nog eens zo’n 400 technici aantrekken om de ontwikkeling van veiligheidstechnologie, autonoom rijden en elektrische auto’s te versnellen. Volgens Volvo gaat het om één van de grootste recruteringscampagne’s in haar geschiedenis.

Volvo weet de verkopen wereldwijd de laatste tijd fors op te voeren. In juli werden er weer bijna tien procent meer auto’s verkocht dan een jaar eerder, de 14e achtereenvolgende maand met groei. Bovendien wil Volvo een vooraanstaande rol spelen bij de nieuwe ontwikkelingen in de autowereld. Zo heeft het onlangs een spraakmakende deal gesloten met Uber op het gebied van autonoom rijden.

De nieuw aan te trekken engineers komen vooral te werken in het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Gothenburg. Dat centrum moet daarmee verder ontwikkeld worden tot ‘hub for automotive software engineering’, aldus Volvo. Een klein aantal technici gaat werken in een nieuw R&D centrum dat Volvo opent in Lund waar de autobouwer nauw gaat samenwerken met de plaatselijke universiteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding