Groot consortium voor connected mobility

Audi, BMW en Daimler hebben samen met de techgiganten Ericsson, Huawei, Intel, Nokia en Qualcomm de ‘5G Automotive Association’ opgericht om communicatie oplossingen voor de ‘connected mobility’ te ontwikkelen, te testen en te promoten.

"De volgende generatie mobiele netwerken kan helpen om te voldoen aan de maatschappelijke behoeften op het gebied van mobiliteit en verkeersveiligheid met applicaties zoals connected infotainment en connected autonoom rijden," verklaren de deelnemers aan de nieuwe groep. De associatie gaat communicatie oplossingen ontwikkelen, standaardisatie bevorderen en wil ook de commerciële beschikbaarheid en marktpenetratie ervan versnellen. Dat moet er onder meer toe leiden tot de connected car, of die nu autonoom rijdt of niet, verbonden kan worden aan smart cities en intelligent vervoer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Groot consortium voor connected mobility - Automobielmanagement.nl

Groot consortium voor connected mobility

Audi, BMW en Daimler hebben samen met de techgiganten Ericsson, Huawei, Intel, Nokia en Qualcomm de ‘5G Automotive Association’ opgericht om communicatie oplossingen voor de ‘connected mobility’ te ontwikkelen, te testen en te promoten.

"De volgende generatie mobiele netwerken kan helpen om te voldoen aan de maatschappelijke behoeften op het gebied van mobiliteit en verkeersveiligheid met applicaties zoals connected infotainment en connected autonoom rijden," verklaren de deelnemers aan de nieuwe groep. De associatie gaat communicatie oplossingen ontwikkelen, standaardisatie bevorderen en wil ook de commerciële beschikbaarheid en marktpenetratie ervan versnellen. Dat moet er onder meer toe leiden tot de connected car, of die nu autonoom rijdt of niet, verbonden kan worden aan smart cities en intelligent vervoer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding