Verwarring rond standpunt RDW over Autopilot

Wil de Rijksdienst voor het Wegverkeer nu wel of niet iets doen tegen de Autopilot van Tesla?

Persbureau Reuters beweerde maandag met stelligheid dat ook de Nederlandse autoriteiten actie gaan ondernemen. Maar in het Financieel Dagblad van dinsdag ontkent een woordvoerder van de RDW dat bericht.

"De Rijksdienst voor het Wegverkeer maakt zich geen zorgen dat het begrip ‘Autopilot’ dat autofabrikant Tesla gebruikt voor elektronische hulpmiddelen in zijn elektrische voertuigen misleidend kan zijn," schrijft het FD. De RDW is nauw bij Tesla en de Autopilot betrokken omdat de dienst de toelating van Tesla-modellen voor de Europese markt regelt en dus ook de Autopilot heeft goedgekeurd.

De woordvoerder reageert op het bericht dat de Duitse minister voor transport Alexander Dobrindt van Tesla heeft geëist dat het de term ‘Autopilot’ niet meer gebruikt in haar reclame-uitingen. Het bevel is aan Tesla overgebracht in een brief van de regionale dienst voor de verkeersveiligheid KBA waarin de term Autopilot misleidend wordt genoemd.

Update: uitleg van de RDW 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

De Duitse autolobby laat van zich horen.

Geplaatst door: van der Pouw op
Verwarring rond standpunt RDW over Autopilot - Automobielmanagement.nl

Verwarring rond standpunt RDW over Autopilot

Wil de Rijksdienst voor het Wegverkeer nu wel of niet iets doen tegen de Autopilot van Tesla?

Persbureau Reuters beweerde maandag met stelligheid dat ook de Nederlandse autoriteiten actie gaan ondernemen. Maar in het Financieel Dagblad van dinsdag ontkent een woordvoerder van de RDW dat bericht.

"De Rijksdienst voor het Wegverkeer maakt zich geen zorgen dat het begrip ‘Autopilot’ dat autofabrikant Tesla gebruikt voor elektronische hulpmiddelen in zijn elektrische voertuigen misleidend kan zijn," schrijft het FD. De RDW is nauw bij Tesla en de Autopilot betrokken omdat de dienst de toelating van Tesla-modellen voor de Europese markt regelt en dus ook de Autopilot heeft goedgekeurd.

De woordvoerder reageert op het bericht dat de Duitse minister voor transport Alexander Dobrindt van Tesla heeft geëist dat het de term ‘Autopilot’ niet meer gebruikt in haar reclame-uitingen. Het bevel is aan Tesla overgebracht in een brief van de regionale dienst voor de verkeersveiligheid KBA waarin de term Autopilot misleidend wordt genoemd.

Update: uitleg van de RDW 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

De Duitse autolobby laat van zich horen.

Geplaatst door: van der Pouw op