Dat heeft CEO Mark Fields onthuld rond de Autoshow van Detroit. "Dit jaar zetten we de uitbreiding van ons bedrijf als auto- én mobiliteitsonderneming in een nog hogere versnelling. We brengen nog meer nieuwe modellen en technologieën uit om het leven voor miljoenen mensen op kortere termijn beter te maken maar we presenteren ook een visie en samenwerkingsmodel met steden om mensen in de toekomst meer efficiënt te vervoeren.

Voor die ‘City of Tomorrow’ heeft Ford een speciaal team ingesteld dat samen met steden oplossingen wil ontwikkelen om de opstoppingen terug te dringen en het verkeer van zowel auto’s, OV als voetgangers en fietsers soepeler te laten verlopen. Verder zal Ford dit jaar ook een next-generation autonome Fusion Hybrid op de markt brengen. Dat is de volgende stap naar een volledig zelfrijdende auto – zonder stuur of pedalen – die voor 2021 op de agenda staat. Joe Hinrichs, baas van Ford America: "We hebben de boodschap van onze klanten goed en duidelijk ontvangen. Zij willen een nieuwe generatie voertuigen die ontzettend leuk zijn om in te rijden."