Bridle maakte met zout twee concentrische cirkels: de binnenste met een doorgetrokken lijn en de buitstenste onderbroken. Als de auto een onderbroken streep ziet, begrijpt hij dat hij de cirkel mag binnenrijden. Eenmaal binnenin de cirkel ziet hij echter alleen een doorgetrokken lijn, zodat hij niet meer naar buiten kan.

Het gebruik van zout heeft volgens de kunstenaar een diepere betekenis. Bridle: "De zoutcirkel is een traditionele manier van bescherming in verschillende magische praktijken. In dit geval wordt het gebruikt om een autonome auto vast te zetten – een zelfrijdend voertuig dat vertrouwt op machine-vision en computers. Door de bekende vorm van wegmarkering te gebruiken, brengen we het beeldverwerkingssysteem in totale verwarring doordat het alleen nog maar ‘geen toegang’ signalen waarneemt. De auto zit dan gevangen."

Volgens Bridle toont het aan dat mensen met kwade bedoeling maar weinig nodig hebben om een autonoom voertuig te overvallen.

Het experiment in Griekenland – waar Bridle woont – in onderstaande video, is overduidelijk niet uitgevoerd met een echte autonome auto. Het gaat Bridle om het idee en ook hier geldt: Se non è vero è ben trovato…
 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding