De auto reed in ‘self-drive’ mode tijdens het ongeval waarbij verder niemand gewond raakte. De politie heeft inmiddels verklaard dat de aanrijding de schuld was van de bestuurder van de andere auto ‘die niet wilde toegeven’. Maar Uber neemt, mede gezien alle onrust die er al rond het bedrijf bestaat, kennelijk het zekere voor het onzekere door de pilots stil te zetten.

Auto’s aan de kant 

Uber zette direct na het gebeurde de autonome auto’s in Arizona zelf al aan de kant maar besloot kort daarop ook de testwagens in Pittsburgh en San Francisco voorlopig niet meer te laten rijden. "Onze voertuigen in Arizona blijven van de weg zolang het onderzoek naar het ongeval loopt en nu hebben we de voertuigen in de andere steden ook stil gezet," heeft een woordvoerster van Uber bevestigd. Zij voegt daar aan toe dat nog niet bekend is wanneer de proeftrajecten in Pittsburg en SF hervat zullen worden. Uber zit al een tijd in de hoek waar de klappen vallen, met beschuldigingen over sexisme in de top van de onderneming, problemen met chauffeurs die meer geld willen hebben en geschillen met overheden over de taxidienst zelf.

Uber 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding